Noi categorii profesionale pot beneficia de REDUCEREA vârstei de pensionare

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 21 Second

 

Soldații sau gradații profesioniști pot beneficia, alături de o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special care se bucură deja de această măsură, de reducerea vârstei standard de pensionare, potrivit unei legi care a intrat recent în vigoare.

Schimbările privind pensionarea anumitor militari și polițiști se regăsesc în Legea nr. 69/2020 pentru completarea art. 21 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, apărută vineri în Monitorul Oficial și intrată deja în vigoare, scrie Avocat.net.

În esență, prin acest act se asigură egalitatea de tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă. Mai exact, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de această măsură, de reducere vârstei de pensionare să poată beneficia și soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

De această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba despre acei militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special ce “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Pentru a putea ieși mai repede la pensie, militarii și polițiștii vor trebui să îndeplinească și condiția unei vechimi minime. Mai exact, doar dacă au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liberalii pregătesc data ALEGERILOR locale. Rareș Bogdan: ”Strângem rândurile”

Liderii PNL s-au întâlnit, marți seara, pentru a pune la punct strategia pentru alegerile locale, dar și o eventuală dată pentru desfășurarea scrutinului. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a dezvăluit o parte din strategiile liberalilor pentru viitoarele alegeri: ”Strângem rândurile, ne punem umăr la umăr, vrem să guvernăm România, avem o […]

Ai un pont ? 0761011011