Producătorii tradiționali s-au mutat cu comenzile în online și fac livrări la domiciliu

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 19 Second

Dulceață de bujori, sirop de mentă și urzică sau vin de aronia. Așa sună oferta producătorilor tradiționali la final de primăvară. În mod normal, târgurile gastronomice ar fi fost punctul lor de desfacere.

Criza sanitară a mutat însă comenzile în online și i-a trimis pe administratori din poartă în poartă, să-și livreze marfa.

O familie de lângă Oradea a ieşit, cu mic cu mare, la cules de şoc. Rețeta o au de la bunica. Din cinci flori de soc, plus celelalte ingrediente, iese o sticlă de 750 de ml de sirop. Costă 20 de lei.

Adina este clienta fidelă a târgurilor de produse tradiţionale. Anul acesta a schimbat strategia.

Adina Micula, producător: „Am început producţia cu sirop de păpădie, deoarece păpădiile înfloresc primele, continuăm cu sirop de căpşuni, sirop de şoc, sirop de muguri de brad, muguri de pin. La început a fost un pic mai greu dar oamenii cred că s-au obişnuit, în perioada asta, să cumpere mai mult online.”

O dată pe săptămână, Ioana vine din zona Beiușului la Oradea. Și ea a fost nevoită să își regândească afacerea.

Ioana Halasz, producător: „Sirop de soc, de salcâm, de mentă, dulceaţă de bujori, de căpşuni. Participăm la târguri dar, acuma, cu aceasta pandemie, nu se mai poate participa şi atunci am hotărât să livrăm la domiciliu.”

Dulceţurile de bujori, şoc, salcâm sau păpădie costă 15 lei borcănelul. Gemul de mentă sau aronia 10 lei, iar siropurile, cam 20 de lei, litrul. În schimb, un vin de coacăze, afine sau aronia este cu 10 lei mai scump.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

“Super-răspânditorii”, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus

În contextul în care țările din întreaga lume planifică să faciliteze și mai mult deblocarea restricțiilor, specialiștii atrag atenția asupra unor cazuri de „super-răspânditori” de COVID-19, ce pot favoriza apariția unui al doilea val de infectări. La scurt timp după ce lucrurile au revenit la normal în Germania, pe 6 […]

Ai un pont ? 0761011011