E OFICIAL: Greșelile statelor UE, inclusiv România, în “tratarea” pandemiei

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 47 Second
E OFICIAL: Greșelile statelor UE, inclusiv România, în “tratarea” pandemiei

 

Într-un raport făcut public marţi seară, ECDC afirmă că închiderile de frontiere au avut efecte negative asupra economiei şi au fost eficiente doar în a întârzia pandemia la începuturile acesteia şi în regiuni izolate.

Potrivit ECDC, măsuri precum testarea călătorilor înainte de plecare sau verificarea temperaturii la sosire sunt şi ele în mare măsură ineficiente, chiar dacă ECDC confirmă că răspândirea virusului este facilitată de călătorii.

Închiderea frontierelor contribuie în mică măsură la prevenirea răspândirii noului coronavirus, consideră Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), în contextul în care statele Uniunii Europene analizează ridicarea unora dintre restricţiile de călătorie impuse la începutul pandemiei de COVID-19 în Europa, după cum notează Reuters. “Datele disponibile nu susţin recomandarea de închidere a graniţelor, care va cauza efecte secundare semnificative şi perturbări în societăţile şi economiile din Uniunea Europeană”, unde în mod normal funcţionează libertatea de circulaţie între statele membre, arată agenţia.

Aşa-zisele certificate de imunitate nu sunt de încredere

Agenţia europeană mai atrage atenţia că a-i obliga pe oameni să se testeze înainte de a pleca în călătorie poate avea doar o valoare limitată, dat fiind că aceştia pot deveni contagioşi exact înainte de plecare sau în timpul călătoriei, având în vedere perioada de incubaţie de două săptămâni a virusului.

În ce priveşte verificarea temperaturii corporale la sosire, arată ECDC, călătorii ar putea fi deja contagioşi fără a avea febră. Comisia Europeană a recomandat în aprilie o relaxare a restricţiilor de călătorie mai întâi între zone cu contagiune scăzută, încurajând unele guverne să redeschidă frontierele în mod selectiv, cu ţările pe care le consideră sigure. Raportul ECDC spune însă că datele epidemiologice ar putea să nu fie fiabile întrucât statele europene nu folosesc o abordare comună referitoare la testarea şi raportarea cazurilor de infectare cu coronavirus, ceea ce face imposibilă comparaţia între ţări în ce priveşte răspândirea epidemiei.

Chestionarele completate de călători despre starea lor de sănătate ar putea oferi informaţii suplimentare utile, dar prezintă riscuri în privinţa protecţiei datelor, mai spune ECDC, reiterând că aşa-zisele certificate de imunitate eliberate în urma testelor de anticorpi nu sunt de încredere.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se dorește anularea VIZELOR a mii de studenţi care au legături cu China

  Mai precis cu armata Chinei. Este vorba de primul plan prin care ar putea fi blocat accesul unor studenţi chinezi în Statele Unite. Studenţii chinezi sunt cel mai mare grup străin de studenţi din State. Administraţia Donald Trump intenţionează să anuleze vizele a mii de studenţi şi cercetători chinezi […]

Ai un pont ? 0761011011