MOȚIUNE simplă împotriva ministrului Educației: „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional”

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 52 Second
MOȚIUNE simplă împotriva ministrului Educației: "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a transmis, luni, iniţiatorilor moţiunii simple împotriva ei că guvernele PSD au dus „înapoi” sistemul de cercetare „cu zece ani prin subfinanţarea cronică” şi promovând oameni care „cred că cercetarea se face precum politica”.

„Aţi făcut referire în textul moţiunii la cercetare. Sincer, mă mir. Ştiţi ce am găsit la cercetare? Guvernele PSD au dus înapoi sistemul de cercetare cu zece ani prin subfinanţarea cronică şi promovând oameni care cred că cercetarea se face precum politica. Cu o execuţie de doar zece la sută din planul naţional de cercetare-dezvoltare-inovare 2014-2020, să nu ne mire starea cercetării din România. În toţi aceşti ani, competiţiile de proiecte au fost aproape inexistente şi atunci când le-au deschis, au eliminat experţii internaţionali din evaluări. (…) Ce s-a mai întâmplat la cercetare pe vremea guvernelor PSD? Nimic”, a spus ministrul la dezbaterea moţiunii.

Anisie a afirmat că proiectele României în domeniul ştiinţific au „stagnat” iar cele precum laserul de la Măgurele au fost „puse în pericol prin nefinanţare”.

„Proiectele României în domeniul ştiinţific au stagnat, astfel încât am ajuns în situaţia în care infrastructura pan-europeană ca ‘Laserul de la Măgurele’ să fie pusă în pericol de nefinanţare”, a arătat ministrul.

Ea a acuzat semnatarii moţiunii că nu au publicat pe vremea în care se aflau la guvernare tezele de doctorat şi au „lăsat” şcolile doctorale „fără evaluare”.

„Sigur că nu vreţi să detaliaţi măsurile din învăţământul universitar, pentru că una dintre cele mai importante – aceea de a publica tezele de doctorat – vă afectează pe unii dintre dumneavoastră, iniţiatorii şi semnatarii moţiunii. Consider că trebuia să detaliaţi, deşi legea prevedea încă din 2011 că teza de doctorat este un document public iar din 2016 există o platformă cu 6.000 de teze de doctorat. Aţi ţinut la sertar toate aceste teze. Nu-i nimic, noi le-am publicat, acum sunt la vedere. Să terminăm odată cu mediocritatea şi impostura în universităţile noastre. În învăţământul universitar aţi lăsat şcolile doctorale fără evaluare din 2011 încoace. A fost nevoie de 2 prorogări ale termenelor pentru menţinerea acreditării şcolilor doctorale până la evaluare, evaluare care în sfârşit se va face şi de fapt se află în plină desfăşurare”, a susţinut ministrul.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Captură de proporții la Calafat: 50 de kilograme de heroină, în valoare de circa 1,5 milioane euro, găsite de Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au descoperit, ascunsă în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 50 kg de substanță susceptibilă a fi heroină. Șoferul va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. IPTF Giurgiu anunță, într-un […]

Ai un pont ? 0761011011