Noi reguli în „starea de alertă maximă”. Pentru ce poți fi amendat

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 21 Second

 

România trece la starea de alertă maximă, a anunţat luni dimineaţă premierul Ludovic Orban, astfel că vor putea fi sancţionaţi cei care nu respectă regulile.

În această perioadă de stare de alertă avem un set întreg de reguli și restricții pe care trebuie să le respectăm, altfel riscăm sancțiun de la 500 de lei, până la 15.000 de lei.

De exemplu, dacă nu purtăm mască de protecție în spațiile publice închise, adică magazine, instituții, ori în mijloacele de transport în comun, atunci riscăm să primim o amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Aceeași sancțiune este aplicată și în cazul celor care ies din localitate fără declarația pe propria răspundere.

Atenție mare și când circulăm în interiorul localității, pe stradă, asta pentru că sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane. Bineînțeles, în acest caz, excepție fac familiile. Cei care nu respectă această regulă riscă să primească o amendă de până la 2.500 lei.

Sunt sancțiuni mult mai aspre în cazul celor care nu respectă carantina, sau izolarea la domiciliu. În acest caz, sancțiunile ajung până la 5.000 de lei.

În această perioadă sunt interzise mitingurile, demonstrațiile și toate adunările care presupun un număr mare de persoane. Organizatorii unor astfel de evenimente riscă să fie sancționați cu până la 15.000 de lei, în timp ce participanții pot fi amendați cu până la 2.500 de lei.

Alte reguli sunt stabilite pentru fiecare sector în parte. Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor săi să stabilească măsurile clare pentru această perioadă, astfel încât să se asigure autoritățile că oamenii vor respecta aceste reguli.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stare de alertă în România. Principalele restricții și măsuri ce se aplică timp de 30 de zile

  România a intrat, începând de vineri, 15 mai, în starea de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile. Autoritățile au anunțat care sunt noile restricții și măsuri ce se vor aplica, precum și amenzile impuse în caz că acestea nu se vor respecta. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, […]

Ai un pont ? 0761011011