Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile în acest an școlar

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 14 Second

 

Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile în acest an școlar. Sunt identificate șase situații în învățământul primar, unde cei mici sunt notați pe bază de calificative și opt situații la gimnaziu și liceu.

Iar notele de la cursurile online vor fi trecute în catalog cu acordul părintelui. Totodată, a fost stabilit și calendarul final al evaluării naționale, care vine cu anumite modificări ale regulilor de examinare.

Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note. Pentru cei din clasele 1-4, situația școlară se poate încheia și dacă nu s-au putut susține cursurile online. În acest caz, dacă există un singur calificativ, cel de-al doilea îl reprezintă media din primul semestru. Iar dacă elevul nu are niciun calificativ, media din semestrul unu devine anuală.

Pentru gimnaziu și liceu, sunt opt situații. Una dintre ele îi dă profesorului posibilitatea să încheie cu două calificative online mediile elevilor care pe primul semestru erau în situația de corigență. În ceea ce privește evaluarea națională, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv vor susține examenele după o procedură specială, care însă nu a fost încă stabilită.

Pentru ceilalți, noutatea este că supravegherea în clase va fi făcută de un profesor și nu de doi, cum a fost la examenele trecute. Calendarul evaluării naționale rămâne același: între 2 și 12 iunie, se întorc la școală pentru pregătire, iar între 15 și 18 iunie, se vor susține examenele.

sursa:protv

 

 

 

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

HARTĂ. Țările în care reîncepe fotbalul. Ce se întâmplă cu cele mai importante competiții

Odată cu apariția noului coronavirus, campionatele de fotbal din întreaga lume au fost oprite rând pe rând, spre dezamăgirea fanilor. Acum, dat fiind că restricțiile s-au mai relaxat, “sportul rege” începe să revină în atenția publicului. Ziarul Marca a realizat o hartă în care este prezentată situația în toate cele 55 de […]

Ai un pont ? 0761011011