Ce le-a spus guvernul italienilor să facă în legătură cu VACANȚA

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 9 Second
Ce le-a spus guvernul italienilor să facă în legătură cu VACANȚA

 

Presa italiană anunța în ianuarie că pentru turism anul în curs va fi unul și mai bun decât cel prececent. Asta era înainte de pandemie…

După criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus, Italia se confruntă acum cu o gravă criză economică, iar cel mai lovit sector este turismul, unul din pricipalii furnizori pentru bugetul de stat. Regulile dure impuse pentru asigurarea distanței, nu oferă perspective de recuperare în turism și tocmai de aceea Guvernul de la Roma se pregătește să aloce fonduri de circa 2 miliarde de euro pentru o relansare, punând accentul pe turiștii italieni. De trei luni, totul este închis și operatorii așteaptă că Guvermnul să anunțe condițiile în care proprietarii de restaurante sau hoteluri își pot redeschide activitatea.

Nu este clar cum va putea fi construit acel castel de nisip

“Turismul este petrolul Italiei”, scria cotidianul financiar “Il Sole 24 ore”. Practic turismul este în genunchi, scrie acum presa din peninsula, potrivit RFI. La Sorrento, lângă Napoli, 87% dintre familii trăiesc din turism, iar 85% dintre turiști sunt străini, mai scrie scrie “Il Sole 24 ore”.

95% din rezevări au fost însă anulate la Sorrento, iar sezonul estival pare să se prăbușească precum un castel de nisip. Deocamdată nu este clar cum va putea fi construit acel castel de nisip, accesul pe plaje fiind încă o necunoscută în contextul respectării regulilor privind asigurarea distantanței de cel puțin un metru. În așteptarea unui decret al Guvernului de la Roma care să lămurească modalitatea în care turismul poate să își repornească motoarele, ministrul italian al turismului, Dario Franceschini anunță pentru italieni “Vacanze italiane”, vacanțe în Italia, mai ales că o prezența semnificativă a turiștilor străini este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care transportul aerian este încă oprit.

Vor primi bani pentru a merge în vacanță

Guvernul Italian încurajează poporul să-și petreacă vacanța în țară: la mare, la munte sau în cele peste 24.000 de structuri în agroturism care fac din Italia lider mondial al turismului rural, potrivit agenției de presă Ansa. Astfel, într-un interviu pentru cotidianul Corriere della Sera, Franceschini anunță că Guvernul se pregătește să aloce circa 2 miliarde de euro pentru relansarea turismului. Prioritatea este încurajarea italienilor să-și petreacă vacanța în Italia. Ca urmare, persoanele care au un venit anual sub 50.000 de euro vor primi bani pentru a merge în vacanță. Potrivit ministrului turismului, măsura „Tax Credit Vacanze” prevede alocarea de la 150 de euro de persoană până la 500 de euro pentru o familie cu copii, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Raed Arafat se OPUNE deschiderii terasei și a Mall-urilor

  Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre Legea stării de alertă adoptată miercuri de Parlament. Șeful DSU spune că deși legea prevede că „pot fi deschise mall-urile mici și terasele”, CNSSU se poate opune și ar putea să spună „NU!” la această măsură de relaxare. Raed Arafat: ”O să […]

Ai un pont ? 0761011011