Speranțe pentru bolnavii COVID-19: Un nou TRATAMENT dă rezultate bune

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 0 Second
Speranțe pentru bolnavii COVID-19: Un nou TRATAMENT dă rezultate bune

 

Speranţe pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care riscă să moară dacă fac forme severe de Covid-19. Tratamentul cu anticoagulant, folosit încă de la internare, dă rezultate bune. Pacienţii nu au mai ajuns să fie intubaţi, la terapie intensivă. Mai multe spitale din ţară îl folosesc preventiv, chiar de la început, inclusiv la cei fără simptome.

Studiile au arătat că noul coronavirus este asociat cu tulburări serioase de coagulare a sângelui. Mulţi pacienţi cu Covid-19 au făcut cheaguri la nivelul vaselor mici de sânge care apoi au atacat organele vitale, iar finalul a fost tragic. În cazurile medii şi severe, medicii foloseau oricum anticoagulantul. De o lună, cei de la Timişoara îl dau de la început alături de antivirale, după anumite criterii biologice.

„M-am gândit că este bine să nu aşteptăm să se declanşeze această cascadă a coagulării care, odată declanşată, este foarte greu să opreşti mecanismul patogenic. Pacienţii care s-au internat nu au mai ajuns pe Terapie Intensivă intubaţi. Au avut o evoluţie uşor ameliorată, constant bună”, a precizat doctorul Virgil Musta, şeful secției de Boli Infecţioase a spitalului „Victor Babeş” din Timişoara pentru TVR.

La Institutul „Matei Balş”, toţi pacienţii cu SARS COV-2 primesc anticoagulant, în doză profilactică, încă de la internare. Chiar şi cei fără simptome de boală. Medicii din renumitul spital au folosit preventiv terapia care opreşte îngroşarea sângelui la multe alte infecţii în care apar cheagurile.

„Aceste tromboze pot să ducă la evenimente din sfera neurologică, practic la accidente vasculare cerebrale, la accidente în sfera cardiacă. S-a demonstrat că aceste modificări vasculare apar la nivelul diverselor sectoare, şi la nivel pulmonar, şi la nivel cerebral, şi la nivel renal”, explică doctorul Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase, Institutul Naţional „Matei Balş”.

Medicul spune că anticoagulantul ar trebui dat profilactic încă de la diagnostic. Şi că ar trebui asociată terapia cu oxigen.

Schemele terapeutice folosite în spitalele care tratează pacienţi cu Covid-19 diferă în funcţie de stadiul infecţiei şi de bolile pe care le mai au oamenii. Pe lângă anticoagulante, pe listă mai apare antiviralele, antiinflamatoriile, medicamente care stimulează imunitatea, terapii folosite în caz de Ebola sau malarie şi nu numai. Pe listă apare şi circulaţia extracorporeală. În jur de şapte mii de pacienţi sunt încă sub tratament, dar, foarte important, aproape jumătate dintre cei internaţi de la începutul epidemiei s-au vindecat.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UPDATE: Senatul a modificat RADICAL prevederile stării de ALERTĂ

  UPDATE: Proiectul modificat al legii privind starea de alertă a trecut de votul plenului Senatului. Comisia Juridică din Senat, controlată de PSD, a modificat proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea măsurilor pentru perioada stării de alertă. Senatorii au introdus în lege obligativitatea ca instaurarea stării de alertă să […]

Ai un pont ? 0761011011