Orban: Dacă CCR declară neconstituțională starea de alertă, vom emite OUG

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 54 Second

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureș, că Guvernul este pregătit să reglementeze măsurile din timpul stării de alertă prin Ordonanță de Urgență dacă CCR va declara neconstituțională legislația care va fi impusă în perioada de după 15 mai.

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe 13 mai CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă, Ludovic Orban a spus: “Vom emite o reglementare de tip OUG care să dea Guvernului și autorităților din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viața și sănătatea cetățenilor români”.

Acesta a adăugat că Executivul nu va accepta ceea ce face CCR și “așa-zisul Avocat al Poporului”.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. În nicio țară din Europa nu s-a întâmplat așa ceva, și anume autoritățile, printr-o sesizare și o decizie a Curții Constituționale practic să fie lipsite de instrumentele de a putea impune respectarea legilor, respectarea regulilor, mai ales într-o situația atât de gravă cum este situația provocată de epidemia de noul coronavirus.

Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituției. Este o instigare la nerespectarea legii și nerespectarea regulilor. Decizia Curții pune în pericol viața și sănătatea fiecărui român. Arată că acești oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să-i ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, și nu au pic de respect pentru cei care respectă legea, mai mult de 98% dintre cetățenii români.

Nu putem sta cu mâinile în sân.

Hotărârea CCR și în general acțiunile realizate de Avocatul PSD, ALDE și al lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul fundamental al cetățenilor la viață și dreptul la sănătate”, a afirmat prim-ministrul.

Curtea Constituțională a stabilit, pe 6 aprilie, că prevederile art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Faptele a căror săvârşire constituie contravenţie nu sunt definite clar, ci sunt lăsate la aprecierea subiectivă a poliţiştilor, la fel ca și nivelul amenzii aplicate.

Miercuri, Curtea Constituțională va lua în discuție excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, prin care este reglementată starea de alertă.

sursa:digi24
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cu cât a scăzut numărul amenzilor după ce au fost declarate neconstituționale. Cum se reflectă decizia CCR în activitatea poliției

    Numărul și valoarea amenzilor date de polițiști pentru încălcarea ordonanțelor militare a scăzut drastic după decizia CCR prin care a fost declarat neconstituțional articolul de lege care stabilea sancțiunile și valoarea lor. Dacă înainte de decizia Curții Constituționale poliția dădea cel puțin 3.500 de amenzi pe zi, uneori […]

Ai un pont ? 0761011011