Mesajul lui Kim Jong-un pentru președintele Chinei, pe tema pandemiei de COVID-19

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 3 Second
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, i-a adresat un “mesaj verbal” pe tema pandemiei de coronavirus preşedintelui chinez, Xi Jinping, a anunţat vineri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

KCNA nu a oferit detalii despre ce înseamnă aceşti termeni şi dacă cei doi lideri şi-au vorbit direct.

Mesajul era “legat de succesul Chinei în prevenirea infecţiei de COVID-19”, potrivit agenţiei de presă, şi i-a permis lui Kim Jong Un să adreseze un “salut călduros” şefului statului chinez.

Kim Jong Un şi-a făcut o reapariţie foarte remarcată la 2 mai după mai multe săptămâni de speculaţii privind starea lui de sănătate, deoarece nu a fost văzut la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Dacă presa internaţională a speculat în legătură cu starea lui de sănătate, chiar moartea sa, Coreea de Sud a indicat destul de repede că nu are niciun motiv să creadă aceste zvonuri.

Vineri, Coreea de Nord a lansat o diatribă împotriva vecinului său de la Sud după o serie de exerciţii militare.

“Asemenea acţiuni nesăbuite ale belicoşilor din sud reprezintă paroxismul confruntării militare ce l-ar lăsa cu gura căscată chiar şi pe stăpânul lor”, a afirmat un purtător de cuvânt militar citat de KCNA.

“Este o provocare gravă pe care nu o vom putea ignora niciodată şi această situaţie necesită o reacţie indispensabilă din partea noastră”, a mai spus el.

Situația liderului nord-coreean

Starea de sănătate a liderului din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a fost un subiect amplu dezbătut în ultima perioadă, multe publicații internaționale oferind ipoteze legate de situația în care acesta se află după o operație pe cord.

“Kim Jong-un este în viață și bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte”, a susținut recent Moon Chung-in, cel mai important consilier de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Un raport al Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, care se concentrează pe Coreea de Nord, relatează că liderul nord-coreean a suferit o intervenție chirurgicală pe cord din cauza „fumatului excesiv, obezității și a suprasolicitării”.

În urmă cu două săptămâni, mai multe publicații de presă au anunțat că dictatorul din Coreea de Nord a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce sunt raportate ca decese COVID-19 pacienții cu boli grave. Tătaru dezvăluie câți oameni aveau doar infecția

      Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat motivul pentru care, în România, sunt raportate ca decese provocate de Covid-19 și acele persoane care sufereau de ani buni de afecțiuni grave, precum cancerul, boli cardiovasculare sau pulmonare. Nelu Tătaru a precizat că autoritățile din România au decis să raporteze […]

Ai un pont ? 0761011011