Graniţele UE ar putea fi închise până pe 15 iunie, din cauza pandemiei COVID-19

CancandB.ro
Read Time:53 Second

Comisia Europeană a cerut vineri ca frontierele externe ale UE să rămână închise încă o lună, adică până pe 15 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Comisia Europeană recomandă menţinerea frontierelor externe ale UE închise pentru cel puţin încă o lună, până la 15 iunie, din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA şi AFP, citând un comunicat al executivului comunitar.

În pofida primelor relaxări ale măsurilor de luptă împotriva pandemiei de COVID-19 în cadrul blocului comunitar, “situaţia rămâne fragilă atât în Europa cât şi în lume”, se menţionează în comunicat.

Toate statele UE, cu excepţia Irlandei, au convenit la jumătatea lui martie să oprească călătoriile neesenţiale către Uniunea Europeană pentru a încetini propagarea virusului. Statele asociate din Spaţiul Economic European, Elveţia, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda au fost şi ele de acord cu măsura.

Interdicţia de intrare, care are un număr de scutiri pentru medici şi cetăţeni ai UE, a fost deja extinsă cu o lună şi urma să expire pe 15 mai.

Fiecare ţară poate decide dacă va continua sau nu să implementeze restricţiile.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Germania nu crede acuzațiile SUA că noul coronavirus a fost creat într-un laborator chinez

    Spionajul german pune la îndoială, într-o notă adresată ministrului Apărării, acuzaţiile SUA privind originea SARS-Cov-2 într-un laborator chinez şi denunţă o încercare de deturnare a atenţiei de la eşecurile Washingtonului în gestionarea pandemiei. Săptămânalul german Der Spiegel scrie că serviciile germane de informaţii externe BND au cerut membrilor […]

Ai un pont ? 0761011011