PLAN. Trump și Putin au împărțit lumea! Ce rol va juca China. Dialog incendiar între cei mai puternici oameni de pe glob!

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 17 Second
PLAN. Trump și Putin au împărțit lumea! Ce rol va juca China. Dialog incendiar între cei mai puternici oameni de pe glob!

Cei mai puternici oameni de pe glob au avut un dialog incendiar pe marginea cursei înarmării, declanșată între Statele Unite și Rusia. Donald Trump i-a transmis lui Vladimir Putin că, pe viitor, ar fi indicat să ia parte la astfel de discuții și președintele Xi Jinping, dat fiind faptul că, deja, China este o superputere militară.

Administrația de la Casa Albă a anunțat într-un comunicat de presă că președintele Trump l-a contactat telefonic pe omologul său rus. În dialogul cu Putin, liderul american a atins cele mai fierbinți subiecte ale momentului, inclusiv cel al pandemiei de Covid-19.

Totuși, „cartoful fierbinte” l-a reprezentat cursa înarmării declanșată între americani și ruși, scrie New York Post.

Preşedintele Trump a reafirmat faptul că Statele Unite sunt angajate într-o limitare eficientă a armamentului, care să includă nu numai Rusia, ci şi China, şi aşteaptă cu nerăbdare discuţii viitoare pentru a evita o cursă costisitoare a înarmării”, a indicat Casa Albă.

Statele Unite şi Rusia – puteri rivale în timpul Războiului Rece – s-au retras anul trecut din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzicea rachetele cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Washingtonul ameninţă, de asemenea, că se va retrage și din tratatul New Start, care menţine arsenalele nucleare ale celor două ţări cu mult sub nivelul Războiului Rece şi care expiră în 2021.

Donald Trump insistă asupra implicării Chinei într-un viitor acord, susţinând că capacitatea nucleară şi de rachete a Beijingului se extinde rapid.

sursa:gandul
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DESCOPERIRE. Anticoagulanţii par a creşte şansele de supravieţuire ale pacienţilor în stare gravă din cauza Covid

Tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus prin administrarea de anticoagulanţi ar putea creşte şansele acestora de supravieţuire, arată concluziile preliminare ale celei mai mari unităţi medicale din oraşul american New York, relatează Mediafax. Rezultatele unui studiu efectuat pe 2.733 de pacienţi, publicat în Journal of the American College of Cardiology, […]

Ai un pont ? 0761011011