Ce spune Comisia Europeană despre TĂIERILE ILEGALE de PĂDURI din România

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 34 Second
Ce spune Comisia Europeană despre TĂIERILE ILEGALE de PĂDURI din România

 

Comisia Europeană susţine că este îngrijorată în privinţa tăierilor ilegale de păduri în România, dar şi în cazul incidentelor soldate cu decesul mai multor pădurari.

În răspunsul trimis deputatului Marius Bodea, Comisia Europeană menționează că „este la curent cu îngrijorările cu privire la tăierile ilegale ale pădurilor care au circulat în mass-media şi urmăreşte îndeaproape toate evoluţiile pe acest subiect“.

„Suntem de asemenea deosebit de îngrijoraţi cu privire la recentele incidente care s-au soldat cu decesul mai multor pădurari. Comisarul Sinkevicius (Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu – n.r.) a discutat recent cu ministrul român al Mediului, încurajându-l în mod insistent să intensifice eforturile de a pune capăt tăierilor ilegale ale pădurilor“, se arată în documentul Comisiei Europene.

Comisia Europeană solicită autorităţilor române să se conformeze legislaţiei UE prin luarea „unor măsuri cu caracter imediat“, printre care repunerea în funcţiune a sistemului de urmărire a masei lemnoase, aplicarea de sancţiuni, asigurarea măsurilor preventive în cazul tăierilor ilegale şi modificarea reglementărilor naţionale privind planurile de management forestier.

Comisia Europeană monitorizează acțiunile responsabililor româniTotodată, Comisia Europeană îl informează pe deputatul Marius Bodea că va monitoriza „îndeaproape“ modul în care autorităţile române vor pune în aplicare şi vor respecta legislaţia UE în ceea ce priveşte activităţile forestiere.

„În mod normal, nu ar fi trebuit sa ajungem în situaţia jenantă de a fi traşi de urechi de către Comisia Europeană, pentru că Ministrul Mediului nu e în stare să gestioneze această problemă gravă, fiind mai degrabă preocupat să acuze populaţia că răspândeşte informaţii false, când dovezile sunt evidente, iar ONG-urile semnalează constant ilegalităţile peste care autorităţile noastre trec pur şi simplu cu vederea. Sper ca măsurile urgente trasate de CE să îi responsabilizeze mai mult pe cei care au datoria să apere, nicidecum să încurajeze distrugerea plămânilor verzi ai României”, a afirmat deputatul Marius Bodea, citat de antena3.ro.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD îi dă replica președintelui, după ultimul ATAC: Disperarea lui Iohannis duce la discursuri incoerente și IRAȚIONALE

  Șerban Nicolae a afirmat, după declarația de presă a lui Klaus Iohannis, că discursurile șefului statului sunt „din ce în ce mai absurde, mai incoerente și mai iraționale”. „Disperarea lui Klaus Werner Iohannis duce la discursuri din ce în ce mai absurde, mai incoerente și mai iraționale. Am spus […]

Ai un pont ? 0761011011