• Fri. Apr 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PANDEMIE. „Bomba biologică”, evenimentul care ar fi provocat tot ce se întâmplă în Spania și Italia, puternic lovite de coronavirus

May 5, 2020
PANDEMIE. „Bomba biologică”, evenimentul care ar fi provocat tot ce se întâmplă în Spania și Italia, puternic lovite de coronavirus

Italia și Spania sunt unele dintre cele mai afecte țări din Europa de pandemia de coronavirus, având peste 200.000 de cazuri de infectare confirmate. Însă mai mulți specialiști susțin că „dubla” dintre echipele de fotbal Atalanta și Valencia, din optimile UEFA champions League, a fost o „bombă epidemiologică” din cauza căreia virusul s-a răspândit mult mai repede.

Daniel Wass, fotbalistul danez al echipei Valencia, a criticat UEFA pentru că a permis disputarea meciurilor cu Atalanta Bergamo din optimile de finală ale UEFA Champions League, potrivit publicației Marca.

Acesta a vorbit despre ce s-a întâmplat după izbucnirea pandemiei de coronavirus, dar și despre rolul pe care l-a jucat meciul tur Atalanta – Valencia, disputat pe 1 februarie pe Arena San Miro din Milano.

Și primarul din Bergamo a susținut că acel meci a fost o adevărată „bombă epidemiologică” care a dus la răspândirea virusului în cele două țări.

„Este îngrozitor că noi am jucat acea partidă”

„Ni s-a spus că meciul a provocat tot ce s-a întâmplat. Este îngrozitor că noi am jucat acea partidă. Mulţi dintre jucătorii noştri s-au îmbolnăvit după acel meci şi mulţi spanioli au adus virusul în Spania”, a afirmat fundaşul Daniel Wass.

În prezent, fotbalistul se află în izolare în Spania, la sute de kilometri de familia care locuiește în Danemarca.

„Aş vrea să fiu acum în Danemarca. Soţia şi cei doi băieţi ai mei sunt în Danemarca, fiindcă noi credem că, la urma urmei, este mai sigur să fie în Danemarca decât aici în Spania. Au fost mulţi morţi şi spitalele sunt supraaglomerate.

Nu e multă lume pe străzi. În ultimele şase săptămâni, nu ni s-a dat voie să ieşim din case. E greu, mai ales când vorbeşti cu familia care e în Danemarca, care poate să iasă la plimbare”, a spus el.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *