• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tren special pentru ei. Austria îi cheamă pe români să-i îngrijească bătrânii

Apr 24, 2020

 

Austria a decis să introducă un tren de noapte care săptămânal, începând cu data de 2 mai, va aduce muncitori din România pentru a asigura servicii persoanelor care necesită îngrijire permanentă.

Sistemul de îngrijire medicală din Austria este puternic dependent de mâna de lucru din Europa de Est, iar autorităţile de la Viena au deschis graniţele pentru muncitorii care fac naveta pe distanţe mici din ţările vecine Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia.

Cu toate acestea, România este principala ţară de unde provin muncitori care lucrează în sistemul de îngrijire din Austria, scrie Reuters. În loc să îi transporte cu avionul, Austria a decis să introducă un tren de noapte care, săptămânal, începând cu 2 mai, va aduce muncitori din România. Trenul poate transporta mai mulţi oameni într-o singură călătorie decât un avion, iar călătorii cu trenul pot păstra şi distanţa socială necesară.

„Mă bucur că, în ciuda închiderii graniţelor, am putut pune la punct un coridor comun pentru lucrătorii din România”, a declarat ministrul austriac al Afacerilor Europene, Caroline Edtstadler, într-un comunicat de presă. Ea a precizat că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile de îngrijire continuă.

Cursa directă cu trenul de noapte între Timişoara şi Viena va începe cu un tren pe săptămână, dar ar putea fi extinsă la trei trenuri pe săptămână, se mai arată în comunicatul Ministerul austriac al Afacerilor Europene.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *