• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

De ce are Vietnam ZERO MORȚI de COVID-19, deși are graniță cu China

Apr 24, 2020

Vietnamul ridica multe semne de intrebare: are doar 268 infectați cu COVID-19 și zero morți, la 93 de milioane de cetateni, în condițiile în care țara are frontieră comună cu China.

Par să fie trei secrete ale Vietnamului în lupta cu Covid-19, potrivit Digi24.ro:

1. Vietnamul a acționat dur, dar repedeÎn Vietnam, școlile sunt închise din 20 ianuarie. Au fost închise nu din cauza coronavirusului, ci din cauza Noului An. Numai că ele n-au mai fost redeschise de atunci. Or, în majoritatea țărilor din Europa, de exemplu, o asemenea măsură a fost luată abia în martie.

Granița cu China a fost închisă de la 1 februarie, o decizie care venea în contradicție cu recomandările OMS de atunci

Apoi, începând cu 30 ianuarie, este creat un comitet de criză interministerial, în care sunt cooptați și oameni de știință.

De asemenea, măsurile de interzicere a adunărilor cu mai mult de 20 de persoane, apoi a celor cu mai mult de 10 persoane și decizia de a închide magazinele neesențiale au fost luate mult mai devreme decât în alte țări.

2. Un control epidemiologic foarte rigurosPopulația vietnameză a acceptat, de asemenea, o strategie extrem de bine țintită în privința izolării. Cazurile dovedite sau suspiciunile au fost sistematic documentate, potrivit unui proces epidemiologic bine rodat, care nu a fost contestat nicio clipă.

De îndată ce era depistat un caz pozitiv, el era declarat F0 și plasat în izolare la spital. Persoanele care au fost în contact cu el, desemnate cu numele de cod F1, erau testate și puse în carantină, în centre speciale administrate de armată sau la spital. Iar contactele acestor contacți, desemnate ca F2, erau  plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Dacă cineva ieșea neautorizat din casă, imediat era denunțat, pentru că există un control social foarte riguros în această țară. Și dacă un contact F1 la un moment dat devenea pozitiv la coronavirus, el era declarat F0, iar cei care până atunci erau F2 deveneau F1.

3. Restricții cu țintă precisă Comunități întregi au fost plasate în carantină, mai ales în nordul țării, atunci când situația a cerut-o. Comunitatea din Son Loi a fost plasată în carantină timp de 20 de zile, începând cu 13 februarie. Strada Bach Truc din Hanoi a stat închisă 13 zile, începând cu 6 martie. La fel și o altă stradă, în 2 aprilie, apoi un întreg cartier din Hanoi, la 7 aprilie.

Aceste restricții foarte bine țintite au fost completate de măsuri de izolare și distanțare socială care vizează toată țara, începând cu 1 aprilie și care ar putea fi prelungite până la sfârșitul lunii.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *