• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Care țară din Europa dă LIBER chiar și pentru o vacanță!

Apr 24, 2020

Premierul ceh Andrej Babis a decis să ridice restricţiile de circulaţie şi pe cele privind călătoriile în străinătate, după un verdict al unui tribunal care a stabilit că unele dintre măsurile impuse pentru oprirea răspândirii virusului sunt ilegale.

Guvernul ceh a ridicat interdicţia de a călători în străinătate pentru alte motive decât munca. Astfel, a aprobat vineri, solicitarea care va fi adresată parlamentului pentru prelungirea până pe 25 mai a stării de urgenţă pentru combaterea epidemiei de coronavirus, dar în acelaşi timp vor fi relaxate numeroase restricţii ca urmare a scăderii substanţiale a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Este posibil

Proiectul de prelungire a stării de urgenţă va fi înaintat legislativului marţi. Actuala stare de urgenţă expiră pe 30 aprilie şi permite guvernului să ia măsuri cum ar fi restricţii de circulaţie şi închiderea unor activităţi economice, conform Agerpres. “Guvernul ceh a ridicat, astfel, interdicţia de a călători în străinătate pentru alte motive decât munca, după o ameliorare a situaţiei privind epidemia de coronavirus, a anunţat, cu o zi înainte, ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, în cadrul unei conferinţe de presă televizată „Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni”, a precizat Adam Vojtech.

Numărul noilor infecţii a scăzut notabil, în Republica Cehă fiind anunţat vineri la prânz un singur nou caz de COVID-19 faţă de ultima raportare, totalul acestor cazuri fiind de 7.188, dintre care 213 decese. Până în prezent, au fost efectuate  peste 200.000 de teste.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *