• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tăriceanu îl cheamă pe Orban în Parlament. I-a fixat și data la care să dea raportul

Apr 22, 2020

 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu dorește ca premierul Ludovic Orban să se prezinte în fața Parlamentului, cu un raport privind măsurile adoptate sau preconizate pentru combaterea epidemiei de Covid-19. Tăriceanu s-a adresat cu o solictare în acest sens, Biroului Permanent al Senatului.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat conducerii Senatului să-l invite pe premierul Ludovic Orban în Parlament ca să prezinte un raport privind măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei de COVID-19 și motivele care le-au determinat.

Conform unui comunicat de presă emis de ALDE, Tăriceanu și-a întemeiat cererea în baza hotărării Parlamentului din 16.04.2020 privind încuviințarea prelungirii stării de urgență.

„În temeiul dispozițiilor art. 5, alin. 1 din Hotărârea Parlamentului nr. 4/2020 pentru încuviințarea măsurii adoptate de Președintele României privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, vă rog să solicitați domnului prim-ministru Ludovic Orban prezentarea unui raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate penru prevenirea și combaterea epidemiei Covid-19 și motivele care le-au determinat”, se arată în documentul transmis de Călin Popescu Tăriceanu conducerii Senatului.

Liderul ALDE a propus și ziua în care premierul ar trebui chemat în fața celor două camere parlamentare, 28 aprilie a.c.

Parlamentul a adoptat înainte de Paște o hotărâre pentru încuviințarea prelungirii stării de urgență, decretată de președintele Klaus Iohannis, cu condiția ca premierul să prezinte un raport săptămânal în legătură cu măsurile, adoptate de Guvern, destinate combaterii noului coronavirus.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *