• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Iohannis: Virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de a trăi cu această epidemie

Apr 22, 2020

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că, după 15 mai, românii vor trebui să găsească o modalitate de a trăi cu pandemia și să intre “într-o nouă normalitate”, deoarece coronavirusul nu va dispărea.

Klaus Iohannis a precizat că “se lucrează la o analiză și la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricționate, de exemplu zona comercială”.

“Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai.

Unele restricții vor dispărea, multe altele, din păcate, vor rămâne în picioare și, pas cu pas, după un calendar care ține, evident, și de evoluția cazurilor de COVID-19, vom încerca să intrăm în ceea ce se numește «într-o nouă normalitate», fiindcă, din păcate, specialiștii, experții, medicii ne spun că virusul nu va dispărea.

Deci, va trebui să găsim o modalitate de trăi cu acest virus, cu această epidemie. Asta înseamnă, în traducere liberă că, pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare.

Răspunderea fiecăruia va deveni mai mare pentru toți, în mod special însă pentru categoriile vulnerabile. Cei mai în vârstă, cei cu alte afecțiuni vor trebui să aibă mult, mult mai multă grijă de ei și noi va trebui să avem mai multă grijă cum interacționăm cu persoanele care sunt mai expuse riscului de infectare”, a declarat șeful statului de la Palatul Cotroceni.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *