• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ȘOC ÎN MAREA BRITANIE. Numărul deceselor s-a DUBLAT față de ziua precedentă

Apr 21, 2020

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în spitalele din Marea Britanie a crescut din nou marţi, fiind înregistrate 828 de noi decese, după cele 449 anunțate luni de autorități. Curba deceselor revine pe o puternică pantă ascendentă, aceasta fiind una dintre cele mai abrupte creşteri din ultimele două săptămâni, potrivit datelor transmise de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

Conform acestor date, 24 dintre persoanele decedate (cu vârste cuprinse între 49 şi 91 de ani) nu aveau nicio patologie asociată, scrie Hotnews.ro, citând Agerpres.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Marea Britanie ajunge astfel la 17.337. De asemenea, numărul infectărilor a crescut faţă de ultima raportare cu 4.301, urcând la un total de 129.044.

Dar cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică britanic (ONS), din totalul deceselor provocate de noul coronavirus în Anglia şi în Ţara Galilor până în data de 10 aprilie, un procent de 16,1% s-au produs în afara unităţilor spitaliceşti.

Dat fiind că această epidemie nu încetineşte, guvernul de la Londra a decis joia trecută prelungirea cu încă cel puţin trei săptămâni a măsurilor de izolare instituite pe 23 martie pentru a frâna răspândirea coronavirusului, în timp ce mai multe ţări europene care au reuşit oarecum să limiteze epidemia se pregătesc să relaxeze aceste măsuri.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *