• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce spune un ADEVĂRAT specialist despre epidemia COVID? ”În 5-10 mai, carantina ar trebui ridicată, fără discuții!”

Apr 21, 2020

Cel mai mare epidemiolog al României, cu o experiență de 45 de ani în domeniu, Geza Molnar vine cu un mesaj optimist: epidemia este aproape de final!

Epidemia de COVID-19 este în platou în România, cu numărul de cazuri în scădere cu 10% faţă de săptămâna precedentă și va trece de la sine după ce îşi termină ciclul.

Cu toate acestea, va reveni la toamnă, dar nu va avea atâta putere şi nici nu se va răspândi aşa, spune epidemiologul Geza Molnar.

„Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de ferestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină”, a declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Epidemiologul Geza Molnar nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească după sărbători, dar acesta este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarele săptămâni.

„Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Geza Molnar.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor „dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor”.

COVID-19 va exista în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Cu privire la restricţii, acesta a vorbit şi de o relaxare a măsurilor de distanţare socială.

„În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a spus Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *