• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Când se deschid școlile. Ministrul Tătaru a făcut anunțul

Apr 21, 2020

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că Guvernul ia în calcul, redeschiderea școlilor la sfârșitul lunii mai, cel mai devreme, sau la începutul lunii iunie, cel mai târziu.

Cu toate acestea, pentru ca școlile să se redeschidă este necesară ridicarea stării de urgență, care expiră pe 15 mai.

„Spre sfârșitul lunii mai, poate la începutul lui iunie, să ne gândim și la partea școlară, dar să ne gândim, totuși, cu niște precauții, și cu niște proceduri: în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la școală, unde se vor intersecta copiii, există biocide, există niște măști,”  a declarat într-o emisiune televizată, Nelu Tătaru.

Mai mult, ministrul Sănătății a mai spus că profesorii și elevii vor fi obligați să învețe în schimburi și să poarte elemente de protecție, iar sălile de curs să fie dezinfectate.  Ministrul Sănătăţii a mai spus că în următoarele 7, maximum 10 zile, se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor în România, scrie libertatea.ro.

Adică după aceea ar putea urma o perioadă de scădere a numărului de cazuri, iar dacă tendinţa se menţine pentru următoarele două săptămâni, se va pune problema relaxării măsurilor de siguranţă.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *