• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ANUNȚUL lui Putin care i-a făcut pe ruși să IA CU ASALT bancomatele/ Peste 13 miliarde de dolari, scoși din circuitul bancar și puși „la saltea”

Apr 20, 2020

Rușii au retras mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar din conturile lor bancare de la începutul lunii martie, pe fondul temerilor privind criza economică generată de pandemie, potrivit unui raport.

Aproximativ 1 trilion de ruble (13,6 miliarde de dolari) au fost scoase din bancomatele și sucursalele bancare din Rusia în ultimele șapte săptămâni, a notat Bloomberg, potrivit newsweek.com. Suma este mai mare decât cea retrasă de ruși din bancomate pe tot parcursul anului 2019.

Potrivit Bloomberg, zilnic, vârfurile de retrageri au apărut chiar în timp ce președintele rus Vladimir Putin anunța măsuri care ar fi impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în țară.

Un exemplu a fost momentul în care Putin a anunțat o taxă pentru depozitele bancare de peste 1 milion de ruble și când a extins măsurile de autoizolare până în mai. Oamenii din Rusia au retras bani din același motiv pentru care cei din alte țări au intrat în panică și-au cumpărat alimente și alte obiecte rare, pe fondul temerilor unui blocaj, potrivit unui analist.

„Oamenii s-au temut că băncile nu vor fi disponibile în timpul carantinei”, a declarat site-ul Denis Poryvay, analist la Raiffeisenbank din Moscova. „Ei au retras bani din același motiv ca oamenii au făcut stocuri de mâncare”.

Pe măsură ce cazurile de coronavirus au început să crească brusc, Putin a prelungit până la 30 aprilie o perioada de muncă neplătită pentru ruși.

La Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a fost instituită izolarea la domiciliu. De atunci, alte câteva orașe și regiuni din Rusia au impus măsuri similare.

Într-un mesaj televizat de Paștele ortodox, Putin a continuat să susțină că focarul este complet sub control în Rusia, în ciuda înregistrării a peste 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – un nou record la nivel național, potrivit The Moscow Times.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *