• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Marian Godină, reacție după atacul cu pietre de la Hunedoara: “Polițiștii s-au retras mai degrabă haotic”

Apr 19, 2020

Poliţistul Marian Godină a reacționat pe pagina sa de Facebook în urma imaginilor care surprind o mulțime furioasă care atacă cu pietre oamenii legii, în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara.

  • Godină spune că retragerea polițiștilor a fost decizia corectă.
  • Polițistul i-a transmis un mesaj lui Rareș Bogdan.

Marian Godină spune că, deși retragerea polițiștilor a fost mai degrabă una haotică, decât una tactică, a fost decizia corectă.

“Deși urâtă la vedere, consider că retragerea polițiștilor a fost cea mai înțeleaptă decizie a lor. (…) Polițiștii aceia erau în pantaloni de stofă, pantofi și cămăși. Serios că n-am învățat nicăieri cum te poti apăra de o ploaie de pietre astfel echipat”, scrie polițistul brașovean.

Marian Godină spune că imaginea Poliţiei Române suferă din cauza miniştrilor de Interne şi a unor politicieni care au aruncat cu acuze privind abuzuri nefondate.

“Ai auzit, Rareș Bogdan, că de tine vorbeam mai sus? “Milițienii” ăia își cumpără echipament din banii lor în timp ce tu te lăfăi în poze pe Instagram și îi numești “milițieni” după ce distribui o știre falsă. Chiar, s-a mai găsit vaccinul pt Covid? Că tot tu ne-ai zis și asta, la fel cum ai portretizat politicianul român ajuns la vârf”, afirmă revoltat Godină.

Redăm mai jos, integral, postarea făcută de Marian Godină pe pagina de Facebook:

“Despre cazul de la Hunedoara

Când un europarlamentar român îi numește pe polițiștii țării pe care o reprezintă “milițieni” în sens peiorativ, când același europarlamentar distribuie o intervenție la o adresă “greșită” a mascaților și se întreabă cine va răspunde pentru asta, iar după ce află că de fapt adresa nu era deloc greșită și că vizat era un interlop asociat cu un coleg de-ai lui de partid, tace mâlc, când un agent încadrat din sursă externă acum doi ani ajunge consilier al unui secretar de stat din MAI, când jandarmii sunt folosiți de o fostă secretară de școală pentru a dispersa mulțimea ieșită împotriva hoților și corupților, când presa prezintă “abuzuri” ale polițiștilor care amendează aiurea cetăteni onești care doar se plimbau aiurea și ei cu un BMW prin oraș, nu poți avea pretenția ca poliția să aibă o imagine bună.
Degeaba explici oamenilor că nu iei amendă degeaba, ba chiar trebuie să ai și un comportament inadecvat pe lângă lipsa declarației ca polițistul să aplice sancțiunea, când presa avidă după senzațional prezintă cum un lider sindical, dornic și el de afirmare, se plânge că șefii îl forțează să dea amenzi. Era foarte ușor de aflat că acel polițist, care s-a găsit să se dea în stambă fix acum, bătându-și joc de munca a mii de colegi de-ai săi, nici măcar nu are “în dotare” procese-verbale, așadar nu a dat nicio amendă, el nici măcar nu lucrează în operativ. Senzațional, nu?

Pornind de la imaginea praf a Poliției, imagine tristă și nedreaptă față de majoritatea polițiștilor care muncesc dedicați, vizionarea imaginilor de la Hunedoara a declanșat valuri de comentarii și revoltă.
Probabil că aceiași care se revoltau când vedeau o persoană încătușată și reclamau abuz la orice gest al unui polițist care folosea forța.
Revenind la ce s-a întâmplat la Hunedoara, m-am uitat și eu la imagini, au apărut mai multe din mai multe unghiuri.
Înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere. Natura umană ne face să ne fi dorit ca acei polițiști să riposteze și să încătușeze toate persoanele recalcitrante de acolo și să-i vedem drept lași văzându-i cum au plecat.
Rațiunea însă trebuie să preia controlul asupra emoțiilor și adrenalinei.
Nu am reușit să număr câte persoane erau acolo, dar în mod cert numărul lor îl depășea cu mult pe cel al polițiștilor. Acele persoane aruncau cu pietre. Era acolo o adevărată ploaie cu pietre.
Polițiștii aceia erau în pantaloni de stofă, pantofi și cămăși. Serios că n-am învățat nicăieri cum te poti apăra de o ploaie de pietre astfel echipat.
Se întrebau unii de ce nu au folosit armele. Deși mult blamat, pistolul calibru 7.65 mm, poreclit Carpați, nu e nici pistol cu apă și nici nu trage cu gaz. Să tragi cu o armă de foc asupra unei mulțimi înseamnă să fii inapt psihologic.
Deși urâtă la vedere, consider că retragerea polițiștilor a fost cea mai înțeleaptă decizie a lor. Eu știu că vor comenta mulți Rambo pe aici care ar fi coborât, ar fi facut, ar fi dres, ar fi prins pietrele în dinți si le-ar fi scuipat înapoi spre mulțimea furioasă. Mai știu că nu le vâjâie pietrele pe la urechi când scriu comentariile.
Revenind la situație, retragerea și solicitarea echipei de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale au fost cele mai înțelepte decizii.
Aaa…dacă vedeam în imagini o dubă SAS retrăgându-se de acolo, mi s-ar fi făcut jenă. Doar că asta nu veți vedea.
V-ați întrebat vreodată de ce or exista mascații? Păi dacă polițiștii ăia în cămăși ar fi rezolvat speța, mă întreb pentru ce ar mai exista mascații.
Mascații se antrenează zilnic, iar pe lângă asta, au echipamente pentru așa ceva, multe cumpărate din banii lor. Ai auzit, Rareș Bogdan, că de tine vorbeam mai sus? “Milițienii” ăia își cumpără echipament din banii lor în timp ce tu te lăfăi în poze pe Instagram și îi numești “milițieni” după ce distribui o știre falsă. Chiar, s-a mai găsit vaccinul pt Covid? Că tot tu ne-ai zis și asta, la fel cum ai portretizat politicianul român ajuns la vârf.

Câțiva mascați cu căști și scuturi ar fi făcut ca acum imaginile să vorbească despre abuzul polițiștilor asupra bieților localnici.
Ca deznodământ, polițiștii s-au retras, nu aș putea spune că tactic, mai degrabă haotic, dar după cum spuneam, eu scriu acum din pat, fără pietre pe la urechi.
Câteva mașini au fost avariate, niciun politist rănit, nicio persoană rănită.
Ulterior au intervenit mascații, iar persoanele recalcitrante au fost ridicate și duse la Poliție.
Ce ar fi ieșit oare dacă primii polițiști rămâneau acolo? Cum ar fi arătat in polițist cu fața spartă de vreun bolovan? Sau, și mai grav, vreun cetățean cu capul crăpat de vreun glonț rătăcit? Absolut nimic bun nu putea ieși de acolo dacă politiștii nu plecau.
Ce-ar mai fi fost prin presă, cum s-ar mai fi vorbit de proștii de milițieni care au agravat o situație pe care o puteau rezolva mult mai simplu. Adică exact cum au făcut. Zero răniți.
Vă rog să rețineți că textul de mai sus reprezintă strict părerea mea, sunt convins că am chiar și colegi care văd lucrurile altfel.”

Reamintim că, ieri,poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost atacaţi cu pietre, după ce au legitimat un bărbat băut, care nu avea declaraţie pe propria răspundere.

 

sursa:observatornews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *