• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ajutor american în lupta contra coronavirusului. Câți bani primește România

Apr 18, 2020

Statele Unite ale Americii au anunțat pe 16 aprilie că va acorda unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia administrației de la Washington.

„Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situaţie de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate şi continue între România şi SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al MAE, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, „cu sprijinul SUA, România a obţinut un echipament de detecţie de tipul RT-PCR, oferit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), şi a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în ţară de urgenţă materiale medicale esenţiale”.

„În condiţiile în care comunitatea internaţională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi demonstrează unitatea în faţa provocărilor comune”, atată MAE.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *