• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

UP DATE! 40 de persoane infectate cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Racari Dâmbovița

Apr 17, 2020

Au sosit rezultatele!

40 de persoane infectate cu COVID-19  la căminul de bătrâni din orașul Răcari, județul Dâmbovița.

Este vorba de 31 de bătrâni ce se aflau internați în cămin si 9 angajați ai căminului, despre care  nu s-a cunoscut nimic până in momentul in care totul a escaladat.Toți au fost preluati si transferați in secția specială din cadrul Spitalului Județean Târgoviste.Sperăm că totul va fi bine si că vor depăsi toți această grea incercare.

Apreciem “implicarea si spiritul de sacrificiu ” al prefectului județului Dâmbovița si respectiv directorului DSP Dâmbovița , care în al 12 ceas, s-au deplasat la fața locului pentru acordarea unor puncte de vedere presei.

Sperăm că in graba de a ajunge la fața locului, au respectat procedurile privind protecția personală, dar oricum, si dacă din nefericire vor fi contaminați, avem incredere că directorul spitalului Judeten Târgoviște, nu le va purta ranchiună și le va acorda toată atenția, cu toate ca a fost amendat recent de DSP din dispoziția domnului director, după ce inițial domnul prefect i-a sugerat telefonic că este posibil sa fie demis, pentru că s-a închinat la moaștele SF. Nifon, neavând nici o importanță  managementul spitalului județean, care este unul corespunzător pană la ora actuală.

Pe surse, am aflat ca din ordinul directorului DSP au fost aplicate în ultimul an mai multe sancțiuni directorului spitalului Județean, dar ca nici una nu a fost validată de instanța de judecată, ceea ce ne duce cu gândul la altceva…

Testarea celor de la centrul din Răcari a fost făcută după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19.

“Pe scurt: un cetăţean solicită ambulanţa (…) fiind declarat pozitiv! Internat la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte! Soţia lucrează în centrul medico-social şi a fost prezentă la post până în data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04 în conformitate cu Ordonanţa Militară 8/10.04! În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate şi internate la spitalul de boli infecţioase Târgovişte! Vineri vor fi testaţi toţi colegii aflaţi în izolare la domiciliu!”, a scris, pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

DSP Dâmboviţa a început o anchetă epidemiologică la Centrul medico-social de la Răcari.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus era, joi, în Dâmboviţa, de 31, raportarea fiind făcută înainte de a fi anunţate cazurile de la Răcari, consemneaza puterea.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *