• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rafila anunță un nou focar de infecţie. Zeci de persoane infectate în Dâmboviţa

Apr 17, 2020

 

Un număr de 41 de persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, Dâmbovița, au fost depistate cu COVID-19, a anunțat, vineri, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

În oraşul dâmboviţean Răcari a apărut un nou focar de infecţie cu COVID 19, chiar la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice. Un număr de 41 de persoane, 32 de bătrâni şi nouă persoane din rândul îngrijitorilor, au fost confirmate pozitivi cu noul coronavirus.

„Pe data de 10 aprilie, soţul unei colege, seara l-a luat febra musculară şi frisoane. A solicitat sprijinul ambulanţei şi dus la la Spitalul Judeţan din Târgovişte. I s-a făcut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a ieşti pozitiv. Am solicitat DSP testarea soţiei care lucre în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice şi a ieşti şi acaesta pozitivă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru Mediafax.

Angajata, fără să aibă simptome şi-a îmbolnăvit colegii şi persoanele pe care le îngrijea.

„Din fericire totí cei confirmaţi cu COVID 19 sunt asimtomatici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Centrul a fost dezinfectat dar autortiăţile locale iau în considerare sporirea măsurilor de protecţie.

„Ar fi ideal să putem să testăm tot persoanalul de câte ori intră în tură, adică o data la două săptămâni”, a mai spus Sorin Stoica şeful DSP.

Primarul localităţii a povestit că primele măsuri au fost luate de la începutul lunii martie, când au limitat vizitele la centru, iar personalul lucra în ture de câte două săptămâni.

În Franţa 40 la sută, dintre decesele de COVID-19, adică 7.192 de persoane, erau din azilele de bătrâni, a declarat Alexandru Rafila.

„La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură. Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în acest stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *