• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

APEL. Medicul Virgil Musta, în pragul Paștelui: „Multă lume nu știe că avem tot mai mulți pacienți în stare gravă. Secțiile de ATI sunt aproape pline”

Apr 17, 2020

 

Medicul Virgil Musta, „îngerul păzitor” de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, apelează la oameni ca să rămână foarte raționali în pragul Paștelui, să treacă peste aceste zile cu liniște, cumpătare, pentru a depăși mai rapid și mai ușor epidemia de coronavirus.

Într-o postare pe grupul City Doctors, Virgil Musta a transmis un mesaj direct în prag de sărbătoare:

“Apel la raţiune, cu credinţa în suflet! Simt nevoia să vă scriu din nou. Am o mare nelinişte în suflet când văd ce se întâmplă zilele acestea. Trecem printr-o perioadă periculoasă, foarte înşelătoare. Afară este frumos şi toţi avem tendinţa de a ceda şi a slăbi măsurile de distanţare socială şi de izolare. Ne pregătim mulţi de Sfintele Sărbători de Paşti, mergem prin magazine şi pieţe să ne aprovizionăm. Acestea sunt aglomerate, iar cozile sunt mai mari. Am văzut multe persoane care poartă mască şi respectă distaţa şi asta e foarte bine, dar am văzut şi destui care nu mai poartă masca şi nu păstrează distanţa de doi metri. Am observat persoane care sunt mulţumite de faptul că epidemia la noi în ţară este încă sub control şi consideră că asta este ceva firesc. Omit însă faptul că acest lucru s-a realizat greu, în special prin efortul colectiv susţinut de distanţare socială, izolare şi respectarea regulilor de igienă.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *