• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VEȘTI BUNE. Alexandru Rafila: „Cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște”

Apr 16, 2020

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, joi, la „Marius Tucă Show”, că vârful epidemiei de coronavirus a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște, adăugând că românii ar putea să se întoarcă la serviciu, progresiv, de la data de 15 mai, relatează Mediafax.

„Plecând de la rațiunea că vârful va fi la două săptămâni după Paște eu cred că vârful a fost atins deja dacă lumea nu se vede de Paște. După trendul actual, care arată o creștere moderată, probabil că o să avem între 12.000 și 14.000 de cazuri. Numărul de cazuri de astăzi este generat de comportamentul nostru din urmă cu șapte sau 10 zile”, a spus Rafila.

Președintele SRM a afirmat că românii ar trebui să se întoarcă la serviciu, progresiv, după dată de 15 mai.

„Teama este că după ce ridici măsurile, dacă o faci brusc, nu este bine și atunci trebuie făcută gradual. Sărbătorile de Paște reprezintă o relaxare a restricțiilor și vrem să vedem ce se va întâmplă în acest interval de 7-14 zile, dacă reușim să avem un comportament care să limiteze contactele fizice. (…) Aș încuraja marile lanțuri de magazine să mărească programul de lucru”, a mai afirmat acesta.

Microbiologul a spus că speră ca, începând cu 1 mai, România să intre pe un trend descendent susținut, „care să ne facă să luăm măsuri de relaxare și să redeschidem și școlile”.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *