• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

S.U.A.: „Nu profitați de Starea de Urgență pentru a ataca Bisericile și pe Credincioși!”

Apr 15, 2020

 

Procurorul General al Statelor Unite, William Barr, i-a avertizat pe responsabilii politici din întreaga țară să nu profite de lupta împotriva COVID-19 pentru a ataca bisericile și pe credincioși.

Măsurile de distanțare socială trebuie respectate, dar Barr a subliniat marți că locașurile de cult nu trebuie să fie ținta unor reglementări diferite de cele la care sunt supuse alte instituții.

Deși „Constituția permite o restricție temporară a libertăților noastre, care nu ar fi acceptată în circumstanțe normale”, totuși chiar și în circumstanțele actuale discriminarea religioasă este interzisă.

Chiar și „în perioadele de urgență, atunci când restricții rezonabile și temporare sunt impuse drepturilor cetățenilor, primul amendament și legea federală interzic discriminarea la adresa instituțiilor religioase și a credincioșilor”, a mai declarat Procurorul General, citat de The Hill.

„De aceea, guvernele (statelor) nu pot impune restricții speciale ale activității religioase care nu se aplică și activităților similare nereligioase”, a explicat Barr.

Mai mulți guvernatori și primari au profitat de starea de urgență pentru a lua măsuri împotriva bisericilor și credincioșilor.

De exemplu, primari din Tennessee, Kentucky și Mississippi au interzis inclusiv serviciile religioase „drive-in”, la care credincioșii participă rămânând în mașinile personale, pretinzând că și în aceste condiții ei încalcă regulile de distanțare socială.

Cu toate acestea, restaurantele „drive-in” au rămas deschise.

La rândul său, primarul New Yorkului, Democratul Bill de Blasio, a amenințat că va închide DEFINITIV casele de rugăciune dacă nu respectă măsurile de izolare.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *