• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Klaus Iohannis îi întoarce din drum pe Orban și Vela: Le voi solicita să revină asupra acestui acord

Apr 15, 2020

 

Klaus Iohannis îi întoarce din drum pe premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne Marcel Vela, după ce aceștia au semnat un acord cu Biserica Ortodoxă Română, pentru distribuirea Sfintei Lumini și a pâinii sfințite.

„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a spus Iohannis.

Decizia lui Iohannis vine la doar o zi distanță de la anunțul lui Marcel Vela conform căruia angajații MAI ar fi urmat să sprijine personalul bisericesc în distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim.

”Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși, MAI vine în srpijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituală tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la împărțirea Luminii Sfinte în Seara Învierii. Am semnat un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate din starea de urgență pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru aceste srăbători. Vrem să oferim o consolare prin distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim. Pâine binecuvântată în formă de prescuri sfințită în Joia Mare va fi ditsirbuită vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie în intervalul orar 07:00-17:00 în toate parohiile, în locuri special amenajate. Credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară. În Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare. Sfânta Lumină va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină” declaraMarcel Vela cu o zi în urmă.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *