• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CTP: Ministrul de Interne are un moment de pauză mintală. Costache a plătit cu funcţia, ar trebui şi Vela

Apr 15, 2020

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat dur decizia ministrului de Interne Marcel Vela de a trimite poliţiştii să împartă lumină sfântă credincioşilor ortodocşi.

CTP, despre cei care nu respectă carantina: Amenzile sunt inutile… „În mintea oamenilor creează confuzie ce duce la neîncredere în autorităţi. Ce să mai creadă acum oamenii? Să se ducă la biserică, să nu se ducă? Iohannis beneficiază de mai multă credibilitate, se presupune că va conta mai mult ce spune dânsul. De ce au făcut asta Vela şi Orban? Că sunt preocupaţi de viitoarele alegeri“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24. „Ei doresc ca în ciuda măsurilor dure pe care Iohannis şi le-a asumat – pentru că el nu mai are presiune politică, îşi termină mandatul şi apoi îşi va scrie memoriile – vor să pară amicii credincioşilor, pe dedesubtul ordonanţelor militare pe care tot ei le-au prezentat ca nişte arhangheli“, a precizat CTP. „Vela a făcut azi nişte declaraţii mai tari decât protocolul anunţat ieri. A venit cu nişte ziceri, supoziţii, cum că PSD are de gând să organizeze revolte, să ducă oameni la biserici – fără niciun fel de dovezi. Apoi a spus că se dovedeşte crearea unui alt 10 august – ceea ce este bezna minţii. Adică ce s-a întâmplat la 10 august? Oameni paşnici au ieşit la protest, au fost bătuţi şi gazaţi de jandarmi. Vela zice acum că PSD o să aducă oameni la biserici şi jandarmii mei o să-i bată! Are un moment de pauză mintală ministrul de interne“, a mai explicat jurnalistul. Alte declaraţii făcute de jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Un asemenea protocol… Ce protocol, domnule? Vela face parte din guvern, care lucrează prin ordonanţe de urgenţă, prin ordonanţe, prin hotărâri de guvern, nu prin protocoale făcute de un ministru. Acest, să-i zicem, trebuia să aibă aviz de la Ministerul Sănătăţii? După caz, un protocol are nevoie de aviz de la Justiţie, Externe etc. Era imposibil fără.
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru nu l-ar fi dat în veci. I-am văzut poziţie, cât se poate de profesionistă şi fermă. Foarte grav ce a făcut Vela“ „Ce face Patriarhia nu e de mirare. E o înţelegere pe sub Sfânta Masă a acestor două partide – BOR şi PNL. Am lăudat Biserica c-a acceptat şi a promovat măsurile de izolare impuse de Guvern. Acum, iată, n-a rezistat ocaziei să-şi smulgă o bucată de capital politic. Gând la gînd cu PNL.“ „Să judecăm, că de-aia avem minte. Nu ştiu ce i-a spus Vela lui Iohannis, dar cum ar fi putut să fie de acord Iohannis din toate punctele de vedere – logic, uman, după ce iese ieri cu acel discurs, fără rest, dur, cum ar fi utut să fie de acord cu această panaramă de acord? Nu este bun nici pentru credincioşi.
Ideea e să vină Poliţia cu lumina acasă. Am imaginea aceasta a lui Iisus, care nu e doar între 2 tâlhari, e adus acum de 2 poliţişti înşfăcat de coate, de-a stînga şi de-a dreapta.“ „Mă mir cum a acceptat Patriarhia. Vela nu înţelege ce e cu <luaţi lumină!=””>. El pronunţă <evanghelişti> în loc de evanghelici. Şi că a luat măsuri ecumenice. Ştie ce înseamnă ? Lumina nu e nici ENEL, nici lumânare de Paşti – ci dăruirea luminii de la un credincios la altul. Acum vine Miliţia, Poliţia. Se pierde sensul acestui gest pascal.“ „Nu mi s-ar prea nejustificat ca Vela să plătească cu funcţia. Ar putea fi înlăturat, ceea ce nu ar fi rău deloc. Vela a mai aplicat metoda, cu măsurile – a venit pe lângă ordonanţe, cu făcut cu ochiul poporului. . Au întrebat oamenii: dacă ieşim cu câinile şi ne plimbăm, e nevoie de  declaraţie, a zis Vela, deşi scrie clar în ordonanţa militară. Încearcă de mult astfel de ciupeli laterale pe lângă reguli, pentru a câştiga popularitate politică şi electorală.“ „Fostul ministru al Sănătăţii a făcut la fel. Costache a spus că vor fi testaţi toţi bucureştenii – o prostie imensă, pentru care nu se consultase cu nimeni. Nici Arafat nu e de acord cu asta, e de altă religie, dar oricum nu e de acord.

Costache a plătit cu funcţia, ar trebui şi Vela, cu egală măsură.“

sursa:adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *