• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VACCIN anti-COVID-19. În laboratoarele din SUA și China sunt dezvoltate cele mai avansate cinci formul de vaccin de coronavirus

Apr 14, 2020

 

La nivel global, la 8 aprilie, erau în diferite faze de dezvoltare 115 formule de vaccin anti Covid-19, potrivit Nature, care culege date din mai multe surse, inclusiv organizația Mondială a Sănătății. Cele mai avansate cinci formule de vaccin contra noului coronavirus sunt dezvoltate de laboratoare din SUA și China, în contextul în care la nivel mondial cercetătorii au în lucru, în diferite faze de dezvoltare, circa 80 de formule de vaccin confirmate din surse identificate.

Cele mai avansate cinci formule de vaccin sunt cele dezvoltate de companiile americane Moderna (mRNA-1273) și Inovio (INO-4800), precum și de companiile chineze CanSino Biologicals, China (Ad5-nCoV) și Shenzhen Geno-Immune Medical Institute (cu două formule: LV-SMENP-DC și aAPC), relatează revista Nature, citată de Digi24.

De precizat că primele teste pe om pentru un vaccin contra Covid-19 au fost făcute la doar două luni după secvențierea genomului noului coronavirus, ceea ce indică o viteză neobișnuită pentru descoperirea unui tratament împotriva bolii.

Dintre cele 78 formule de vaccin confirmate din surse oficiale, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, 73 se află în stadii incipiente de dezvoltare și nu au intrat încă în testare.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus la nivel global se apropie de 2 milioane de persoane, iar bilanțul victimelor se apropie de 120.000 de decese.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *