• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

STUDIU. Aproape jumătate din DECESELE cauzate de noul CORONAVIRUS în Europa s-au produs în căminele de bătrâni

Apr 14, 2020

 

Aproximativ jumătate din numărul deceselor cauzate de Covid-19 în Europa s-au produs în căminele de bătrâni, potrivit unui studiu publicat cerecetătorii de la London School of Economics din Marea Britanie. Totuşi multe dintre aceste decese nu au fost incluse în statisticile oficiale ale pandemiei de coronavirus, scrie HotNews.ro.

Procentul de decese înregistrate în azilurile de bătrâni din cinci ţări europene şi asociate noului coronavirus variază de la 42% în Belgia la 57% în Spania. Cercetători de la International Long Term Care Policy Network (LTCPN) au examinat, de asemenea, estimările oficiale şi buletinele informative raportate în Italia, Franţa şi Irlanda. Autorii studiului spun că puţine ţări europene au început să îi testeze sistematic pe vârstnicii din aziluri şi pe angajaţii acestor stabilimente, fapt care face dificilă estimarea ratelor reale de infectare şi de deces.

“Ţinând cont de absenţa testării consistente, se pare că cea mai bună cale pentru a estima impactul mortalităţii cauzate de COVID-19 în aziluri va fi prin compararea ratei de mortalitate din perioada pandemiei cu rata de mortalitate din anii precedenţi din aceeaşi perioadă a anului”, au declarat autorii studiului.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *