• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SĂRBĂTOARE. Marcel Vela, anunț de ultimă oră despre Paște. „Am depus toate eforturile, dar…”

Apr 14, 2020

 

Se apropie Paștele, iar românii nu știu dacă au voie sau nu să meargă la biserică pentru a lua Lumină. Informațiile oferite de autorități se schimbă de la o zi la alta, astfel că mulți cetățeni întreabă dacă restricțiile impuse de ordonanțele militare rămân în vigoare și pentru Noaptea de Înviere.

Prezent în stațiunea prahoveană Azuga, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că, în urma unor discuţii purtate cu Patriarhia Română, au fost stabilite o serie de măsuri pentru a permite credincioşilor „să se bucure” de sărbătoarea Învierii Domnului.

Fără să precizeze despre ce este vorba, Vela a spus că urmează a face precizări suplimentare marți, 14 aprilie.

„Astăzi (n.r. – marți, 14 aprilie) vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti. Cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât şi credincioşii, şi clericii să fie protejaţi, dar, în acelaşi timp, să se bucure şi de Sfintele Paşti şi de Lumină”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, preluat de Realitatea Plus.

Întrebat de jurnalişti cât vor mai dura restricţiile pentru cetăţeni, ministrul liberal a spus că nu se poate face o estimare în prezent.

„Nu pot să fac acum estimări pe durata restricţiilor, pentru că tot ceea ce decidem se face în urma unor analize pertinente, făcute cu celeritate de către specialişti. Totul este acum impropriu pentru a estima date exacte, având în vedere că totul depinde de dinamica şi de evoluţia infecţiei cu coronavirus”, a explicat Vela.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *