• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Gata, încep: Autorităţile din China își șterg URMELE

Apr 13, 2020

 

Studiile despre originile noului coronavirus vor fi cenzurate în China, potrivit unei decizii de ultimă oră a guvernului chinez. Potrivit CNN, orice studiu medical va trece mai întâi prin mâinile autorităţilor, care vor decide dacă va fi publicat sau nu.

Decizia este nouă, conform unui expert medical din Hong Kong. Acesta spune că analiza sa despre COVID-19 publicată în februarie nu a trecut printr-un asemenea proces de filtrare.

Cenzura apare ca urmare a încercărilor autorităţilor chineze să controleze originea pandemiei. De altfel, CNN a obţinut punctul de vedere al unui cercetător chinez despre această modificare. “Cred că este un efort coordonat al Guvernului să controleze povestea şi să arate că pandemia nu a pornit din China. Nu cred că vor tolera vreun studiu obiectiv al originii bolii”, a declarat acesta, sub protecţia anonimatului.

Imagine deformată

Țările europene își ascund din ce în ce mai puțin iritarea în raport cu acțiunile Chinei, mai ales când autoritățile chineze încearcă să rescrie istoria actualei pandemii chiar pe teritoriul Europei. Și există din ce în ce mai multe semne de îngrijorare cu privire la măsura în care țările europene au devenit dependente de echipamentele medicale din China, dar și, în general, din punct de vedere economic.

”Imaginea pe care China vrea să și-o formeze este profund deformată. Nu cred că va reuși să convingă o lume întreagă că modelul său este mai bun decât cel occidental. Chinei i s-a oferit un loc pe care nu-l merită pe scena mondială. S-a spus că, în timp, se va schimba, dar nu e așa. Cei care o conduc nu vor decât să-și păstreze puterea. China nu respectă de fapt nici o regulă”, spune Valérie Niquet, autoare a unui studiu, care urmează să apară sub egida Fundației pentru cercetări strategice (FRS). Ea se arată nedumerită de faptul că China și SUA sunt puse adesea pe același plan: ”Nu America a adus în lume acest virus ci China. Responsabilitățile trebuie foarte clar stabilite. Chiar dacă pentru asta va fi nevoie de decizia unui tribunal internațional”…

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *