• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ALEXANDRU RAFILA: Utilizarea incorectă a măștii de protecție poate fi un factor de risc

Apr 13, 2020

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, atrage atenţia asupra faptului că dacă purtăm o mască de protecție incorect, acest lucru poate fi un factor de risc.

De asemenea, Rafila spune că nu e de ajuns să purtăm mască de protecție, ci sunt foarte importante măsurile de igienă și de izolare.

„Dacă utilizăm masca responsabil nu devine un factor de risc. Depinde cum o folosim. Dacă o păstrăm un timp limitat, de exemplu până se umezeşte, dacă nu punem mâna pe partea frontală a măştii, dacă ea acoperă foarte bine tot timpul gura într-adevăr, este un factor de protecţie. Dacă o purtăm doar aşa, de decor, şi nu întruneşte aceste condiţii, atunci ea poate fi un factor de risc pentru că simpla agăţare a măştii pe faţă nu este o barieră eficientă. Şi în plus, în afară de mască, limitarea contactelor cu alte persoane pe de o parte şi igiena mâinilor pe de altă parte trebuie neapărat să însoţească purtarea măştii, nu este vorba doar de o singură măsură, ci de un ansamblu de măsuri şi ele trebuie luate în permanenţă împreună” a declarat Alexandru Rafila, duminică seara, la Digi 24.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *