• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Șefa Comisiei Europene AMENINȚĂ Ungaria cu SANCȚIUNI dacă adoptă restricţii excesive în plină pandemie

Apr 12, 2020

 

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat duminică Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care restricţiile adoptate de guvernul de la Budapesta pentru combaterea coronavirusului sunt excesive şi a amintit că orice măsură trebuie să fie temporară, relatează EFE.

Măsurile care se adoptă trebuie să fie “proporţionale, limitate în timp şi controlate democratic”, a insistat Von der Leyen, într-un interviu pentru ediţia duminicală a cotidianului german Bild, scrie Agerpres.

Sunt dispusă să acţionez, în cazul în care aceste restricţii depăşesc limitele permise”, a spus preşedinta Comisiei Europene, care s-a referit la măsurile impuse la finalul lui martie de premierul ungar Viktor Orban, care îi oferă atribuţii extraordinare pentru o perioadă nelimitată cu scopul de a combate pandemia. Practic, puterile extraordinare aprobate de Parlamentul ungar, controlat de partidul lui Orban, îi permit acestuia să guverneze prin decrete pe termen nelimitat.

Comisia Europeană observă modul de aplicare a măsurilor “în toate statele” membre, însă urmăreşte cu deosebită atenţie cazul Ungariei “din cauza experienţelor critice” avute deja în trecut, a apreciat Von der Leyen.

 

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *