Este de-a dreptul revoltăror ce se petrece în Universitatea Valahia Targoviste din județul Dâmbovița!
Este umilitor și batjocoritor!
Eroii în halate albe au fost cazați într-unul din căminele Universității Valahia din Târgoviște, în camere pline de gândaci, cu băi insalubre, fără televizor, fără restaurant. Asta, în timp ce românii care se întorc din diaspora, din zonele roșii sunt duși în carantină în resorturi de lux sau hoteluri de 4 stele, iar statul plătește și 300 de lei pe zi, de fiecare persoană.
Zilele trecute, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, anunța într-o conferință de presă că a găsit spații de cazare pentru medicii care intră în contact direct cu pacienții cu coronavirus. Ba mai mult, Oprea mai și mulțumea conducerii Universității Valahia pentru amabilitatea de a oferi căminul respectiv. Lucrurile au stat altfel, iar ei au făcut doar să pară că sunt atât de amabili! Se pare că, în urmă cu aproximativ două săptămâni , conducerii Universității Valahia i s-a cerut să cedeze un cămin pentru a caza acolo persoanele carantinate. Reprezentanții Universității se pare că s-au opus vehement și, ca să scape, probabil, de această variantă, au găsit soluția salvatoare. Le-au oferit căminul pentru medici! Zis și făcut! N-a contat că găndacii colcăie prin camere mai ceva decât coronavirusul prin lume, n-a contat că medicii obosiți n-au unde să comande un ceai, n-a contat că n-au un televizor în cameră! I-a băgat acolo, mai rău ca pe boschetari! consemneaza MDI TV(https://www.mditv.ro/scandalos-medicii-din-prima-linie-cazati-in-conditii-greu-de-suportat-in-camere-in-care-colcaie-gandacii/)
Pe data de 10 aprilie, si noi prezentam o situatie iesita din normalitate, cu largi conotatii penale, intalnita la Universitatea Valahia Targoviste, unde seful de la achizitii si familia lui, cu stirea fostului rector al UVT, au folosit in intyeres personal, circa 2 ani si jumatate ( in timp ce isi construia pentru sine o somptuoasa vila personala, pentru care in prezent ANI a sesizat instanta penala pentru a face cercetari cu privire la provenienta fondurilor) un intreg palier (a se citi penthouse) al unuia dintre caminele universitatii, fapt ce a generat un prejudiciu de peste 62.000 lei, si a lasat fara camere peste 10 studenti.(https://cancandb.ro/wp-admin/post.php?post=2148&action=edit)
Cu siguranta penthose-ul respectiv nu era situat in caminul pe care cu “generozitate”, noua conducere a universitatii, s-a grabit sa il “ofere” eroilor in halate albe, pentru a se odihni in scurtele perioade cand nu ingrijesc bolnavii de COVID-19
Solicitam public doamnei ministru Monica Cristina Anisie sa se autosesizeze si sa trimita corpul de control din cadrul ministerului pentru a constata si a dispune masurile legale necesare, in legatura cu modul de gestionare a acestei situatii de catre noul rector, concomitent cu prezentarea unui punct de vedere oficial in legatura cu ceea ce se intampla in cadrul Universitatii Valahia din Targoviste.
Pentru justa informare a cititorilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii este in proces de” anulare act administrativ “in sensul anuarii titlului de conferentiar universitar, care a fost obtinut in anul 2004 fara indeplinirea conditiilor de legalitate, respectiv la data depunerii cererii de inscriere la concurs si respectiv sustinerea examenului, distinsa doamna rector nu detinea titlul de “doctor in stiinte” conditie obligatorie ceruta de legea invatamantului pentru inscrierea la acel examen.
Ulterior cu siguranta organele abilitate se vor autosesiza pentru a face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de” inselaciune in forma continuata”, intrucat candidata cunostea la momentul depunerii candidaturii faptul ca nu detine diploma de doctor, iar intr-un astfel de caz procedura este cu totul alta decat in cazul unui banal examen de bacalaureat, unde dupa sustinerea examenelor se poate elibera o adeverinta, intrucat notele au fost acordate iar elevul este considerat absolvent din momentul incheierii examenului.
In cazul titlului de doctor in stiinte, procedura este mult mai elaborata, iar candidatul este doctor in stiinte doar din momentul emiterii diplomei de doctor, care vine dupa emiterea Ordinului ministrului.
Am facut aceste precizari, pentru o mai buna intelegere a legii si de catre doamna actual rector, care sustinea cu ocazia unui interviu dat publuicatiei Gazeta Dambovitei, ca situatia dumneaei este ca in cazul examenului de la bacalaureat si ca in 2004 detinea o adeverinta .
Revenind la cazul batjocoritor de acordare a unui spatiu insalubru pentru cazarea medicilor ce lupta cu COVID-19, concluzia este una singura- management defectuos.
Valoarea unui manager adevarat se vade in situatie “de lupta”, in “timp de pace” orice neavenit poate ocupa orice functie pe bani publici, intrucat in privat este o alta poveste, primand competenta.
Asteptam cu nerabdare reactia doamnei ministru, dar si a institutiilor abilitate sa efectueze cercetari.