• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PANDEMIE: Raed Arafat: Testul nu garantează că o persoană nu devine pozitivă. Ce spune despre măști

Apr 11, 2020

 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat azi la Marius Tucă Show că o persoană care face un test azi, nu înseamnă că nu se poate îmbolnăvi peste câteva zile. Arafat a vorbit și despe măștile de protecție

„Recomandările de a purta mască pe plan general, dacă nu mască, ceva care să acopere gura și nasul cât să nu transmiți celorlalți, s-au schimbat”, a precizat Arafat, care a menționat că este important să purtăm mască pentru a nu-i îmbolnăvi pe ceilalți.

Raed Arafat a vorbit și despre haosul creat la Aeroportul din Cluj, unde peste 2.000 de persoane s-au îngrămădit zilele trecute.

„Dacă s-ar organiza corect, plecarea la muncă afară, este un lucru bun, care să-i asigure financiar (…) Ce s-a întâmplat acolo, clar a fost o problemă de comunicare și de management. Daca sunt țări doritoare, în final țara  respectivă își asumă. Important pentru noi este să se respectăm toate regulile de distanțare socială”, mai precizează Arafat.

Întrebat dacă românii care pleacă sunt testați, Arafat a precizat că „testul nu înseamnă garanția că persoana nu devine pozitivă la cîteva zile după”.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *