• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ULTRAJ | Bărbat din Caracal, arestat după ce i-a înjurat pe polițiștii care i-au cerut să se legitimeze

Apr 10, 2020

 

Un bărbat de 42 ani din Caracal, județul Olt, a fost reţinut joi sub acuzaţia de ultraj, după ce i-a înjurat și amenințat pe polițiștii care i-au cerut să se legitimeze și să arate declarația pe proprie răspundere.

O patrulă de poliţie a observat în faţa unei porţi patru persoane şi le-a cerut să se legitimeze. Trei dintre ei nu au avut nicio problemă, al patrulea însă, a refuzat și chiar i-a înjurat și amenințat.

„La data de 9 aprilie a.c., o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, în timp ce acţiona pentru a verifica respectarea măsurii restricţionării circulaţiei, impusă de ordonanţele militare, pe timpul stării de urgenţă, a observat un grup de patru persoane. Poliţiştii le-au solicitat acestora să se legitimeze şi să prezinte declaraţia pe propria răspundere, pentru a justifica motivul prezenţei în acea locaţie.

La cererea poliţiştilor, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Caracal s-a opus şi a reacţionat violent verbal, ameninţând poliţiştii. Având în vedere faptul că măsurile impuse de ordonanţele militare trebuie imperios respectate, iar prezenţa oamenilor legii în stradă este pentru aplicarea legislaţiei, cetăţenii trebuie să se conformeze solicitărilor legale ale poliţiştilor“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, citat de Adevarul.ro.

Vineri, 10 aprilie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *