• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cunoscut medic pneumolog: ”Așa ne igienizăm căile respiratorii natural, n-avem altă soluție. Este non agresivă, sterilizantă, antibacteriană!”

Apr 10, 2020

 

Când vorbim de un virus intracelular, înseamnă ca acel virus odată pătruns în corp se va replica. Deci metodele ”băbești” nu au cum să dea roade. Însă ne putem referi la o metodă de dezinfectare a mucoasei nazale, un fel de echivalent al spălatului temeinic pe mâni.

Ce soluție miraculoasă există? Una singură. Și un cunoscut medic a dezvăluit-o: apa cu sare. Se face gargară cu apă cu sare și se spală nasul cu apă și sare. Desigur, este o metodă eficientă și fără repercusiuni.

Dacă vă întrebați care este cea mai indicată metodă de sterilizare a căilor respiratorii superioare, avem răspunsul unui cunoscut pneumolog român: ”Așa ne igienizăm căile respiratorii natural”.

Într-un gest de mare noblețe, acest medic își face timp pentru a împărtăși publicului informații extrem de utile pe canalul său de Youtube, în condițiile în care se află în prima linie de luptă cu temutul Coronavirus.

Medicul Radu Crişan este șeful Secţiei I de Pneumologie din cadrul Spitalului de Pneumologie din Iaşi și îi invită pe oameni online „să înţeleagă mai bine Medicina”.

Evident, postările video din ultima perioadă sunt axate pe tratamentul noului coronavirus, iar în materialul său cel mai recent,  doctorul Crişan combate ”fake news-urile” pe această temă. Tratamente minune, leacuri naturiste vindecătoare au fost rostogolite în mediul online și nu puţini sunt cei care le-au perceput ca fiind bune de pus în practică.

Radu Crişan combate mitul infuziei cu apă fierbinte cu busuioc, unul dintre leacurile minune, însă vorbeşte despre beneficiile igienizării căilor respiratorii superioare, a nasului şi a gurii, cu apă şi sare. Medicul explică exact cum trebuie procedat pentru a asigura o ‘sterilizare’ a căilor respiratorii, dar subliniind că această soluţie nu reprezintă un tratament.

”Aşa cum ne spălăm pe mâini, trebuie să igienizăm şi căile respiratorii”, subliniază medicul. Iată care sunt recomandările sale.

Vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat cu Haloterapia. Haloterapia înseamnă utilizarea aerosolilor salini, ceea ce se întâmplă şi în saline, cum este la Cacica, cum este la Praid, sau în salinele artificiale de suprafaţă. Da, teza mea de doctorat a fost despre beneficiile haloterapiei la pacienţii bolnavi cronic respirator. Am avut nişte rezultate îmbucurătoare, foarte bune, aş putea spune. Sigur, nu ca singur tratament, ci ca tratament adjuvant, ca metodă de recuperare. Asta nu înseamnă că gata, ăsta este tratamentul şi nu trebuie să mai ia pacientul alt tratament. Este foarte important de reţinut acest aspect.

Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau puteţi face gargară. Luaţi câte un gât de soluţie şi faceţi gargară cu ea.

Este o metodă excelentă de toaletă, dacă vreţi, naturală, a căilor respiratorii, a gâtului şi a nasului. Dacă această soluţie este încălzită, cu atât mai bine. Nu faceţi cu apă rece, pentru că o să vă irite. Ce se întâmplă? O să vă explic, pe scurt, dacă tot vreţi să faceţi ceva natural.

Pentru că toată lumea parcă a înnebunit în perioada aceasta: caută azitromicină că a auzit de la francezi, caută să cumpere Hridroxi Clorochina sau Clorochină că asta au auzit la chinezi, că vindecă Coronavirusul, caută să cumpere antivirale, anti ARN, care nu se dau decât cu prescripţie medicală şi doar la pacienţii pe care îi putem supraveghea într-un spital. Sunt extrem de toxice şi agresive cu ficatul.

Deci, atenţie, dacă cumva aţi făcut rost, dacă aţi găsit un farmacist «binevoitor» care să vă facă rost de aceste medicamente nu le luaţi! Nu le puteţi lua preventiv! Ca şi în cazul antibioticelor, nu există luat preventiv, nu îţi creează un scut în jur!

Porţi o mască simplă, îl protejează pe celălalt de tine (o mască FFP2 sau FFP3 ar fi ideală, aceea care acoperă toată faţa şi creează o etanşietate).

Aşadar, igiena, masca, mănuşi, pentru că virusul se ia foarte uşor de pe suprafeţe! Toată lumea s-a înghesuit cu toată lumea la supermarket, nu mai discutăm despre particulele acelea care s-au aerosolizat şi le-a inhalat toată lumea. Pe lângă igienă, distanţare socială: nu ieşiţi din casele voastre!

Rămâneţi acasă, faceţi activităţi dacă puteţi. Eu nu pot să rămân acasă, eu trebuie să vin la spital, în fiecare zi, dar voi staţi în casă.

Apa cu sare este non agresivă şi, într-un fel, sterilizantă. Sarea conţine Natriu-Clor. Sodiul este un electrolit care deshidratează membranele bacteriene.

Nu ştim dacă are vreun efect asupra virusurilor, dar asupra bacteriilor sigur că da, iar clorul este un biocid natural. Orice gospodină ştie că dacă dă cu clor, mor bacteriile. O concentraţie de 1 până la 2% este în regulă, nu este agresivă cu mucoasa, o deshidratează şi scoate secreţiile. Faceţi gargară şi vă protejează mai bine decât orice altă tâmpenie cu mentol, cu busuioc sau mai ştiu eu ce Dumnezeu. Aceasta este o metodă bună, pe care v-o garantez, dar repet, nu înseamnă că dacă faceţi chestia aceasta gata nu mai faceţi niciodată coronavirus. Dacă l-aţi luat pe mucoase şi a apucat să se replice, la revedere. Dar dacă vreţi o metodă cum ne spălăm pe mâini să ne spălăm şi pe mucoasele care intră în contact cu aerul puteţi folosi apă cu sare.”

 

sursa:doctorulzilei

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *