• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce se întâmplă cu salariile angajaților MAI. Precizările lui Marcel Vela

Apr 10, 2020

Marcel Vela, ministrul de Interne a afirmat, vineri seară, la postul Antena 3, că angajații MAI nu trebuie să se teamă că li se vor reduce salarii

Potrivit ministrului Vela, se vor implementa măsuri similare cu cele luate în cazul altor categorii de bugetari.

De asemenea, Vela susţine că MAI are chiar posibilitatea de a angaja oameni pentru şase luni, dar încă nu este cazul.

„Eu, fiind demnitar, sau politician care trece vremelnic prin această funcţie, sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic, chiar achiesez la asemenea soluţie. (…) Indiferent cum este tehnic, eu tot la minister stau 24 din 24 de ore, dar esenţa este că sunt de acord să mi se reducă salariul, eu chiar sunt de partea oricărei idei care dă şi un mesaj de solidaritate şi de sacrificiu în clipe grele. Dar cei care lucrează în interiorul MAI cu siguranţă nu vor fi afectaţi de acest lucru, dimpotrivă, avem capacitatea să mai aducem în sistem, avem posibilitatea că dacă avem nevoie de forţe putem să angajăm pentru o perioadă de şase luni”, a afirmat Vela vineri seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Acesta a spus că nu s-a ajuns încă la momentul în care să fie nevoie de angajări temporare la MAI pentru că angajaţi din birouri au fost „coborâţi în stradă” şi că inclusiv membri din corpul rezerviştilor din cadrul MAI ar putea veni în structurile operative pentru gestionarea actualei situaţii de criză.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *