• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

România, pe cale să înceapă terapia cu plasmă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus

Apr 9, 2020

Donația privată de echipamente făcută Ministerului Sănătății pentru colectarea de plasmă de la convalescenți va fi operațională în următoarele zile.

Echipamentele de plasmafereză și kiturile aferente au sosit pe 8 aprilie în România, a fost făcută recepția lor, iar colectarea de plasmă ar trebui să demareze săptămâna viitoare. Cu ajutorul donației făcute se pot colecta circa 3.000 de litri de plasmă umană în următoarele două luni de zile, plasmă care poate ajuta la vindecarea a până la 10.000 de pacienți COVID-19.

Pentru începerea efectivă a colectării de plasmă, Ministerul Sănătății trebuie să realizeze în următoarele zile protocoalele de colectare, testare și administrare a plasmei. Odată începută colectarea, spitalele trebuie să țină registre ale donatorilor și ale receptorilor, precum și să realizeze în paralel studiilr care să evidențieze efectele terapiei.

Reamintim că mai multe țări din lume, printre care Statele Unite, Germania, Japonia, Italia sau Elveția, au început în ultimele două săptămâni să administreze pacienților COVID-19 doze de plasmă colectată de la pacienții vindecați, iar rezultatele preliminare sunt promițătoare.

Informația a fost prezentată de jurnalistul Ionela Năstase, în ”Mini jurnalul faptelor bune” de pe pagina sa de Facebook.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *