• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

După scăderea salariilor bugetarilor, Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate. Avertisment dur al liderului Cartel Alfa

Apr 9, 2020

 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță că diminuarea programului de lucru al bugetarilor și scăderea implicită a salariilor acestora nu are la bază rațiuni economie, cât dorința autorităților de a fi la fel de corecți precum cu angajații din mediul privat.

”Nu este aceasta prima măsură vizată (economii la bugetul de stat n.r.), prin reducerea programului de lucru ne propunem să fim corecți. Din moment ce se reduce programul de lucru este normal să se reducă și veniturile.

Aceasta este o măsură de corectitudine față de sistemul public, așa cum au făcut mulți angajatori din sistemul privat. Nu este cazul să discutăm despre banii care vor fi economisiți de către Guvern, este o măsură luată pentru corectitudine.”, a spus Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

Cu toate acestea, liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu, susține că, în urma deciziei autorităților, angajații la stat ar urma să primească salarii reduse cu aproximativ 35% și avertizează că Executivul pregătește noi măsuri de austeritate.

”Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice.

Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. Dau un exemplu: medicii veterinari, care astăzi participă la testări. Pe de altă parte, veterinarii au un rol esențial în producerea sistemului alimentar, asta pentru că ei securizează produsele alimentare. De aceea, criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară.

Dacă se practică  același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din  salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%.”, a spus Bogdan Hossu, la Realitatea Plus.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *