• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

EXCLUSIV. Escrocheria momentului în plină criză de coronavirus. Polițiștii avertizează: „Fără plângere, nu se poate face nimic!”

Apr 8, 2020

 

Pe fondul sărărciei generate de coronavirus, pe internet au apărut și primele oferte de amulete norocoase, leacuri secrete ori ritualuri magice, care, odată cumpărate, „îi vor ajuta” pe noii proprietari să câștige la loterie, să moștenească peste noapte averi impresionante ori să facă afaceri care să-i transforme deodată în multimilionari. Iar ca să fie și mai convingători, comercianții de iluzii urzesc în jurul acestor produse și o serie de povești, care mai de care mai absurde. Totuși, parcă niciuna nu seamănă cu povestea „lumânării acțiunii inverse”, construite pe scheletul unui basm.

Povestea este urzită în jurul unei imagini cu o ghicitoare bătrână, pe care, cel mai probabil, acești vânzători de iluzii au descărcat-o de pe un site străin. Despre femeia din imagine aflăm că se numește „Elyria” și că este o zână care ghicește în rune. Aceasta ar salășlui undeva în România, și „ajută” săracii care îi calcă pragul să câștige la jocurile de noroc.

Mai departe, așa zisa „zână” încearcă să-i convingă pe oameni că, pentru a chema norocul, au nevoie de un ritual special, care să le insufle un anume gen de energie. Însă ritualul, spune bătrâna din fotografie, nu are niciun efect dacă nu este însoțit și de „lumânarea acțiunii inverse, manual creată și îmbibată cu o putere misterioasă de atragere a norocului și bogăției”. Iar aceasta, pentru că fitilul ”a fost creat în Templul Calului Alb, de călugării budiști, din plante magice foarte rare – mandragoră, drăcilă, agrimonia și salvie, cărora le sunt atribuite propritățile fericirii”.

Iar aici, există și un mic avertisment, în condițiile în care, fiind vorba despre plante rare, lumânarea „nu poate fi ieftină”.Totuși, niciuna dintre acestea plante nu este rară. Și nici magică. Ba dimpotrivă! Mandragora este o buruiană otrăvitoare, drăcila este o plantă pe care o găsim în majoritatea parcurilor sub forma unor garduri vii iar agrimonia este o plantă medicinală foarte răspândită. La rândul ei, salvia nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Pentru a primi un manual care spune cum trebuie făcut ritualul magic și lumânarea acțiunii inverse, românii naivi trebuie să completeze un formular și să achite 137 de lei, preț „redus de la 259 de lei”.

Potrivit polițiștilor, pentru ca persoanele care lansează astfel de oferte să poată fi trase la răspundere și acuzate de înșelăciune, este necesar ca cetățenii care s-au lăsat conviși să cumpere asemenea produse să depună plângere.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *