• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ciolacu anunță că Parlamentul își poate ține ședințele online. Sistemul este gata

Apr 8, 2020

Sistemul de care permite Parlamentului să-și țină ședințele online, în perioada stării de urgență, a devenit funcțional a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, într-o intervenție televizată că sistemul STS a fost implementat, astfel că ședințele pot fi ținute în mediul online.

„Eu am stat până acum la Parlament. Vreau să vă anunţ că sistemul STS a fost implementat, iar Parlamentul este total funcţional în acest moment. Nu mai există nicio discuţie”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că toate partidele, mai puțin PNL, au decis să colaboreze în Parlament și să adopte măsurile cele mai potrivite pentru combaterea coronavirusului.

„Toată lumea a răspuns acestui apel, cu toţii am făcut o videoconferinţă, am stat de vorbă despre această situaţie, că nu mai există niciun fel de colaborare între Guvern şi Parlament. Domnul Orban este singurul lider de partid care a lipsit de la această videoconferinţă. Nu a fost nimeni din partea PNL.(…) Am stabilit să îi trimitem o scrisoare deschisă domnului prim ministru, să ia act că dorim o colaborare instituţională între Guvern şi Parlament semnată de către toţi liderii politici”, a menţionat Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a afirmat că, dacă premierul nu intră într-un cadru instituţional, normal, aşteptat de către români, parlamentarii PSD vor continua să iniţieze legi economice, precizând că este deja pregătit un pachet care va fi promovat în această săptămână de mai mulţi lideri politici.

 

sursa:ev.zilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *