Doctorul Adina Alberts atrage atenția cu privire la pericolul utilizării gelului dezinfectant de mâini, dacă nu se respectă câteva reguli esențiale.
Medicul Adina Alberts a transmis, printr-o postare pe contul de Facebook, un avertisment privind utilizarea gelului dezinfectat de mâini.
„Gelul dezinfectat de mâini este foarte inflamabil. Așa că după ce ați folosit un astfel de dezinfectant pentru mâini, lăsați-l bine să se usuce și apoi clătiți cu apă de la robinet înainte de a aprinde un chibrit, o sobă, o brichetă, un cuptor. De asemenea, clătiți-vă mâinile după utilizarea gelului dacă faceți mâncare, atingeți alimentele, legumele, fructele, sandvișuri, pâinea, brânza, etc! Ele sunt și foarte toxice dacă le înghițim”, a scris doctorul Adina Alberts.
Medicul a subliniat că aceste geluri nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. „Întotdeauna clătiți cu apă în jet mânuțele copiilor dvs după utilizarea acestui tip de gel de mâini”, a recomandat medicul.