• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

RESTART. Cum poate fi repornită economia închisă de pandemie? Experții germani au un plan

Apr 6, 2020

Cum repornești o economie care a fost închisă de pandemie? Răspunsul nemțesc este: foarte, foarte atent. Chiar dacă noul coronavirus continuă să se răspândească în întreaga lume, guvernele europene încep să se gândească la modul în care pot să își redeschidă fabricile, birourile și școlile, reducând în același timp pericolul apariției de noi focare, scrie CNN.

Austria a declarat luni că va începe treptat să redeschidă magazinele după Paște, devenind prima țară din Europa care a făcut acest lucru. Se fac tot mai multe presiuni asupra statelor pentru a dezvolta planuri concrete de redresare, din cauza costurilor economice uriașe ale măsurilor concepute pentru a stopa extinderea coronavirusului.

Sunt tot mai mari temerile că aprovizionarea cu alimente și medicamente ar putea fi subminată dacă restricțiile de circulație sunt ținute prea mult timp în vigoare.
Cu toate că măsurile de carantină vor rămâne în vigoare probabil săptămâni întregi de acum înainte – și în unele țări chiar luni întregi, planurile detaliate făcute acum ar putea proteja oamenii vulnerabili și ar putea ajuta economiile să recupereze mai rapid pierderile atunci când restricțiile vor fi reduse. Orice mișcare greșită ar putea duce la mai multe focare, la o altă rundă de restricții asupra muncii și vieții publice și, implicit, la și mai multă criză economică.

Planul german

În Germania, unde 100.000 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, dar au murit „doar” 1.600, un grup de economiști, avocați și experți medicali recomandă o renaștere treptată a celei mai mari economii din Europa. Această strategie ar permite industriilor specifice și lucrătorilor să își reia activitățile în timp ce se vor lua noi măsuri pentru a preveni reapariția de noi focare de infecție.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *