• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Iohannis: “STAREA de URGENŢĂ, prelungită cu încă o lună. Nu este momentul să ne relaxăm”

Apr 6, 2020

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va prelungi stărea de urgenţă cu încă o lună. Decretul va fi emis la începutul săptămânii viitoare.

”Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a declarat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că, în comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate de coronavirus nu a fost aşa de mare ca în ţări precum Italia şi Spania, lucru care vine din faptul că România a luat din timp măsuri foarte ferme: “În comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate nu a fost aşa mare, ca în ţări unde avem mulţi români – Italia, Spania. Noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez: Nu este momentul să ne relaxăm. Nu este momentul să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor”, a mai afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai anunţat că, în această săptămână, România va primi 2,5 milioane de măşti de protecţie pentru medici, 5 milioane măşti pentru jandarmi şi poliţişti, iar 8 milioane măşti vor ajunge la populaţie. ”Vor veni 500.000 de combinezoane de protecţie pentru medici şi personalul medical”, a adăugat şeful statului.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *